Hotspot | Mook Pancakes, Amsterdam

Al een tijdje loop ik te kwijlen bij de plaatjes die ik op Instagram voorbij zie komen van pannenkoeken bij Mook. Mook is een eettentje in Amsterdam. ‘Mook’ is een afkorting van ‘Mokum’, oftewel Amsterdam. Dus toen ik laatst weer eens in onze hoofdstad was, bracht ik een bezoekje aan Mook. Eindelijk!

000020171207_130339

Bij Mook staat van alles op de menukaart: van slow juices tot koffies, van avocadogerechten tot salades – en natuurlijk pannenkoeken. En dan heb ik het echt over allerlei combinaties..

Neem bijvoorbeeld de simpele ‘Blue Magic’: pannenkoeken met blauwe bessen, maple syrup en geraspte kokos. Dat klinkt toch al heerlijk?! Er zijn echter nog veel meer bijzondere combinaties. Zoals de ‘Mancake’: pannenkoeken met bacon, cheddar, gegrilde uien en maple syrup. Een combinatie die je zelf misschien niet zo snel zou bedenken.

Ik besloot zelf ook voor een wat meer speciaal gerecht te gaan. Ik koos voor ‘The Infamous’: pannenkoeken met banaan, chocoladesaus, gesmolten pindakaas, aardbeien, bramen en kaneel. Zo. Een mond vol. Stuk voor stuk súperlekkere dingen, dus ik was heel benieuwd.

000020171207_124346

Ondertussen stond er al een lekkere latte voor mijn neus. Ik was echt enorm benieuwd naar de pannenkoeken. Na een tijdje stond er een lekker bordje obesitas voor mijn neus. Sjeeee, niet normaal! Ik zal het nog even herhalen: pannenkoeken met banaan, chocoladesaus, gesmolten pindakaas, aardbeien, bramen en kaneel. Hallejujah.

000020171207_124236

00020171207_124309

Ik begon maar met eten. En echt: het was intens lekker. Wauw! Maar eerlijk is eerlijk: pannenkoeken, banaan, chocoladesaus, pindakaas.. Ja, dan zit je gewoon snel vol. Het lukte me dan ook écht niet om mijn bord leeg te eten. En na een liter chocoladesaus en pindakaas, wordt zelfs dat een beetje te veel van het goede. Ik vond het bijna jammer dat al die toppings de smaak van de pannenkoeken zo overstemden, want de pannenkoeken zelf waren ook echt enorm lekker.

Mijn pannenkoeken kostten €11,50. Voor Amsterdamse lunchstandaarden is dat denk ik wel redelijk oké, maar als echte Nederlander vond ik dat toch best veelEr heerst wel echt een leuke sfeer in het restaurant! Je vindt Mook op twee locaties in Amsterdam: aan de Jodenbreestraat (centrum) en aan De Clercqstraat (West).

Heb jij al eens gegeten bij Mook?

Advertenties

2 gedachtes over “Hotspot | Mook Pancakes, Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s