Blog | Een terugblik op 2017

In 2017 begon ik met kleine maandoverzichtjes: aan het einde van iedere maand blikte ik via mijn Facebookpagina even terug op die maand. Even de belangrijkste dingen, en de vier best gelezen blogs op een rijtje. En zo ongeveer iedere maand schreef ik ‘wauw, wat een maand!’. Dus het is wel terecht om nu te zeggen: wauw, wát een jaar. Tijd voor een terugblik op het hele jaar!

Januari

De meest bekeken berichten op mijn blog in januari waren de nieuwe estafettereep van Tony’s Chocolonely, een recept voor gevulde courgettebootjes, een recept voor mexicaanse nacho’s en een stukje over waarom pindakaas eigenlijk pindakáás heet. En ook ik januari kreeg ik weer een aantal foto’s van recepten die jullie hebben klaargemaakt, súperleuk. Goed begin van het jaar!

01 2017

Februari

In februari waren de best bekeken berichten op mijn blog de terugblik op Australische chocolade, een recept voor arretjescake met maltesers, een recept voor brownietaart en om het nog een kléín beetje gezond te houden: een recept voor apple crumble. Vooral heel veel chocolade dus. Maar nog veel leuker: ik heb een hóóp foto’s voorbij zien komen van jullie arretjescakes, muffins, risotto’s en apple crumbles. HEEL TOF!

02 2017

Maart

In maart waren de best bekeken dingen op mijn blog de grote paaseitjes-test, een recept voor American pancakes en mijn stukje over de nieuwe Yoghurt Barn Hezelstraat! Deze keer slechts drie dingen hier want het vierde plekje is voor iets anders.. Deze maand deed ik namelijk mee aan de broodjeswedstrijd van Vissers Olie en jullie hebben massaal op mijn ‘broodje Veggie’ (meergranen broodje met falafel, tomaat, ui & rucola) gestemd. Nogmaals bedankt daarvoor!

03 2017

April

In april had ik de meeste bezoekers óóit op mijn blog, wauw! Wat ik toen nog niet wist, maar nu wel, is dat ik dit bijna iedere maand kon zeggen. Het aantal bezoekers bleef maar groeien. Supergaaf! De eerste uitslag van de broodjeswedstrijd kwam en mijn broodje bleek bij de laatste drie te zitten! Megatof! Acht weken lang kon je mijn broodje scoren bij alle broodjeszaken van de Vissers Olie tankstations!

Verder kwam heel veel gebak voorbij op mijn blog in april.. Jullie waren vooral heel enthousiast over de bosvruchten cheesecake, de marmercake van ganzeneieren, de koffie-chocolade-ijstaart (die ook in het lokale H-Magazine stond!) en het stukje waarin ik uitleg waarom ik wél liever cola light drink. Ook was ik deze maand in het prachtige Rome en ik schreef natuurlijk een blog over het lekkere eten daar.

04 2017

Mei

In mei ging ik de grootste uitdaging op bloggebied óóit aan: ik stond 25 uur in de keuken en bakte in m’n eentje 500 cupcakes, 75 brownies & 100 blondies voor het Grashoek smaakt naar meer evenement. En ze waren allemaal uitverkocht! Zo gaaf, ongelofelijk! Jullie lazen dan ook massaal mijn verslag van dat weekend (met m’n eerste YouTube filmpje!). Daarnaast waren de recepten voor gezonde ‘nicecream’ en de hondenijsjes erg populair, en lazen veel mensen mijn review van de nieuwe Tony’s Chocolonely reep. Ook gaf ik er eentje weg!

2017 05

Juni

Naast veel eten met een zomers tintje deze maand, was ik in juni in Rotterdam, Maastricht, Brussel én in Malta, dus veel leuke hotspots! De meestgelezen blogs deze maand waren de blogs over tapassen bij Gossimijne en lunchen bij Sappi in Rotterdam; een recept voor (gezonde!) aardbeienijsjes en een blog over dingen die je kunt doen met overrijpe, bruine bananen! Deze maand kwam dan ook eindelijk de uitslag van de broodjeswedstrijd van Vissers Olie. Helaas werd mijn broodje derde, maar het was al superleuk dat mijn broodje tijdelijk verkocht werd!

06 2017

Juli & Augustus

In de zomermaanden was het even wat rustiger op mijn blog. Komkommertijd en daarom even wat minder blogs online. Er waren wat reisblogs te lezen, een stukje over Da Kepello in Panningen met een toffe winactie (waar jullie massaal op reageerden!), ik reviewde de nieuwe chocoladerepen van Johnny Doodle, deelde mijn favoriete vegaburgers én een recept voor hartige pompoentaart.

2017 07-08

September

In september begon ik met cupcakes maken op bestelling, en die maand zijn er maar liefst 350 (!!) cupcakes de deur uit gegaan!! Zo ongelofelijk gaaf! Ook won ik een workshop Food Styling & Fotografie en dat was echt héél leuk om te doen! De review van de nieuwe cookie dough reep van Hands Off My Chocolate, en het stukje over hoe (on)gezond chocolade is, waren de best gelezen blogs deze maand.

2017 09

Oktober

Ook in oktober ging mijn blog ineens hárd, suuupergaaf! Meer bezoekers dan óóit en de volgersaantallen blijven groeien. Ook mocht ik weer voor een héleboel mensen cupcakes maken, supertof!

Ineens was het ook écht herfst en dus deelde ik een recept voor pompoenbrood. Dat bleek érg populair: ik heb een heleboel foto’s gekregen van de pompoenbroodjes die júllie volgens mijn recept gemaakt hebben, superleuk! Ook vielen de bijzondere pepernoten van Van Delft De Pepernotenfabriek in de smaak, lazen jullie massaal de blog waarin ik lunchideeën om mee te nemen deelde, en er waren veel enthousiaste reacties op het leuke restaurantje in Den Bosch dat ik bezocht: Van de kaart.

2017 10

November

Ook in november zag ik de bezoekersaantallen weer groeien, wauw! Leuk dingetje in november: de vier populairste dingen waren allemaal gezonde recepten.. Een gezonde variant van eiersalade, een recept voor pompoenpannenkoekjes om mee te ontbijten, een recept voor herfstige wortel-speculaasmuffins en een recept voor kruidige pompoenblokjes uit de oven. Gezond kan ook súperlekker zijn!

2017 11

December

December was misschien nog wel de meest bijzondere maand van het hele jaar. Deze maand deelde ik met jullie dat ik al jaren worstel met mijn gewicht en dat ik nu 12 kilo ben afgevallen. Die twee blogs, mijn persoonlijke afvalverhaal, en een blog over de manier waarop ik dan ben afgevallen, zijn veruit het meest gelezen. En wát een reacties, wauw! Ongelofelijk. Daarnaast deed mijn jaarlijkse chocoladeletter-test het ook erg goed, en het recept voor speculaascake met stukjes appel en pepernoot was ook erg populair. Ook bestond mijn blog deze maand maar liefst drie jaar, wauw!

IMG_20171227_172623

Wat is jou het meest bijgebleven van mijn blogs het afgelopen jaar?

Ik wens jullie alvast een fijne jaarwisseling en het áller-, állerbeste voor 2018! Hopelijk zie ik jullie volgend jaar weer terug op mijn blog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s