Recept | Kruidige bastognetoetjes met mandarijn

Desserts maken vind ik superleuk. En dan maak ik het liefst een heleboel kleine desserts, zodat je allerlei verschillende dingen kunt proeven. Genieten!

Laatst kreeg ik ineens een herfstige/winterse ingeving: een kruidig toetje, met de smaak van kaneel en speculaas, met het frisse van mandarijn. Dat moest ik meteen proberen! Zo gezegd, zo gedaan. Die avond at ik vol verwachting zo’n toetje en wauw, wat was het lekker! Dat had ik niet verwacht.

Deze toetjes zijn namelijk niet eens zo ongezond. Waar bijvoorbeeld chocolademousse of een taartpunt toch echt wel als “ongezond” kunnen worden bestempeld, valt dit toetje eerder in de categorie “semi-gezond”. Er wordt namelijk geen extra suiker aan toegevoegd, en is grotendeels op basis van Griekse yoghurt. Ik had daarom verwacht dat het misschien qua smaak een beetje tegen zou vallen, maar het was juist veel zoeter dan ik dacht! De bastognekoekjes, mandarijn en de kleine hoeveelheid roomkaas zorgen er juist voor dat de yoghurt toch lekker zoet is. Heerlijk!

0000020171030_130032

Benodigdheden (voor 5 kleine porties):

  • 120 g Griekse yoghurt
  • 50 g roomkaas
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 à 3 bastognekoekjes
  • 3 mandarijnen
  • 5 pecannoten

000020171030_123853

Meng in een kom de Griekse yoghurt met de roomkaas. Je kunt dit prima met een garde of zelfs met een lepel doen, maar zorg wel dat het écht goed gemengd is. De roomkaas is namelijk nogal klonterig. Het beste is daarom om het geheel even met de mixer door elkaar te mengen. Doe daar dan vervolgens de kaneel en de koek- en speculaaskruiden doorheen, en meng alles goed door elkaar.

000020171030_124255

00020171030_124638

Schil de mandarijnen en snijd de partjes in kleinere stukjes. Bedek dan eerst de (vijf) dessertglaasjes met een laagje mandarijn. Daar bovenop komt een laag bastognekoekjes. Maak grove kruimels en doe deze bovenop de mandarijn. Schep daar vervolgens het yoghurt/roomkaas mengsel op. Verdeel deze over de glaasjes. Zorg dat er wel nog wat ruimte overblijft voor de topping.

000020171030_125509

Bovenop het yoghurt/roomkaasmengsel komt nog een laagje mandarijn. Strooi daar overheen nog wat kruimels van de bastognekoekjes en leg tenslotte op ieder glaasje een pecannoot.

Dit is zeker een aanrader voor het Sinterklaas- of kerstdiner!

0000020171030_130045

000020171030_130054

Wat is jouw favoriete toetje?

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Kruidige bastognetoetjes met mandarijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s