Recept | Kruidige pompoenblokjes

Eén van mijn favoriete ovengerechten is zoete aardappelfrietjes. Nou heb ik ook al eens pompoenfrietjes gemaakt, ook superlekker, maar nu had ik iets minder geduld en maakte ik er blokjes van. Die zijn namelijk nét wat sneller gaar. Ik besloot er een kruidige twist aan te geven, zodat het een lekker, typisch herfstig gerecht werd. En het is echt heel makkelijk!

Benodigdheden (voor 1 portie):

  • 200 g pompoen
  • ½ theelepel olijfolie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel koek- en speculaaskruiden

Schil en was de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 bij 1 centimeter. Het mag natuurlijk ook groter of kleiner, maar het is wel handig als de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn. Dan garen ze namelijk gelijkmatig.

Doe de pompoenblokjes dan in een kommetje en doe de olie en de kruiden erbij. Schep dit goed door elkaar, zodat alle blokjes goed gekruid zijn. Verspreid de pompoenblokjes dan over een ovenplaat (bedekt met bakpapier).

000020171029_123840

Bak de pompoenblokjes 25 minuten in een heteluchtoven van 200ºC. Houd ze in de gaten en prik er eventueel even in, zeker de laatste 5 minuten. Als je wat kleinere blokjes hebt, zullen ze wat eerder gaar zijn; en als de blokjes wat groter zijn, duurt het wat langer. Als je in een blokje prikt en het is zacht van binnen, dan zijn ze goed.

000020171029_131006

0000020171029_130941

Smakelijk! Eet jij wel eens pompoen uit de oven?

Advertenties

4 gedachtes over “Recept | Kruidige pompoenblokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s