Recept | Gezonde eiersalade

Eén van de dingen waar ik nostalgische gevoelens bij heb, is eiersalade. Misschien behoeft dat wat uitleg. Al sinds ik klein heb, maakt mijn moeder zelf eiersalade als er iemand jarig is. Een toastje met zelfgemaakte eiersalade, heerlijk! Ook heerlijk om op te smikkelen met een boterham de “day after“.

000020171101_153756

Nou is er natuurlijk niets mis met een eitje, maar eiersalade zit natuurlijk bomvol mayonaise. En al helemaal als je zo’n kant-en-klaar bakje koopt in de supermarkt. Zo jammer! Omdat ik nu heel erg bezig ben met gezond eten, zocht ik een alternatief. En dus toverde ik het om in een gezonde variant van eiersalade! Minstens net zo lekker, moet ik zeggen. En dus véél gezonder.

Benodigdheden (voor 1 lunchportie):

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • kruiden: kerriepoeder, zwarte peper, bieslook

Kook de eieren zo’n 7 à 8 minuten, zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze dan een hele tijd afkoelen. Pel de eieren dan en snijd ze in grove stukken. Maak de stukken eventueel nog wat fijner door het geheel met een vork te prakken.

000020171101_150336

000020171101_153255

Doe er vervolgens de Griekse yoghurt bij en kruid de eiersalade met zwarte peper, (verse) bieslook en flink wat kerriepoeder. Je kunt eventueel nog een klein uitje fijn snipperen en dat er rauw doorheen doen, maar dat heb ik dit keer niet gedaan.

Superlekker op een cracker of een getoaste bruine boterham, maar natuurlijk ook heerlijk op toastjes, bij de borrel.

000020171101_153738

Mmm, genieten! Eet jij wel eens zelfgemaakte eiersalade?

 

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Gezonde eiersalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s