Recept | Soft shell taco’s met falafel en yoghurtsaus

Een tijdje geleden was ik bij Fifty/Fifty, een restaurantje waar ze soft shell taco’s verkopen. Je eet dan gewoon een ‘zachte’ wrap, die tot een soort tacoschelp gevouwen wordt. En het was heerlijk! Dus daar maakte ik mijn eigen creatie op, en die is enorm goed gelukt! Vandaag deel ik ‘m met jullie!

De groenten in deze taco’s zijn rauw en dat geeft een frisse smaak. Daarnaast zit er nog een yoghurtsausje overheen, superlekker! Ik zou deze taco’s iedere week wel willen eten! Ze vullen overigens goed.

Benodigdheden (voor 5 à 6 taco’s):

 • 1 pak tortillawraps
 • 2 tomaten
 • 1 paprika (ik gebruikte ½ gele en ½ oranje)
 • klein blikje mais
 • klein blikje kidneybonen
 • ¼ komkommer
 • handje rucola
 • 1 pak falafel (12 à 15 stuks)
 • 3 eetlepels yoghurt
 • 3 teentjes knoflook
 • mespuntje mosterd
 • ¼ bakje (pompoen)hummus
 • kruiden: oregano, bieslook, zwarte peper

Ik gebruikte de wortelwraps van No Fairytales, omdat die zelf al 45% groenten bevatten, en omdat er lekker veel vezels in zitten (en dus beter vullen dan bijvoorbeeld gewone “witte” wraps). Het merk heeft naast deze oranje wortelwraps ook roze bietenwraps en sinds kort ook groene boerenkoolwraps. Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

000020171022_121032

Snijd de tomaten, de paprika en de komkommer en grove stukken. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Snijd ook de stukjes falafel doormidden of zelfs in kwarten.

00020171022_124244

Maak vervolgens de yoghurtsaus. Ontdoe de teentjes knoflook van de schil en pers deze. Doe hierbij 3 eetlepels yoghurt, een mespuntje mosterd en oregano, bieslook en zwarte peper. Meng dit goed door elkaar en klaar is het sausje al.

0000020171022_123805

Besmeer de tortillawraps dan met de hummus. Zelf vind ik pompoenhummus die Lidl tijdelijk in hun assortiment heeft, heerlijk. Maar je kunt hier natuurlijk iedere soort hummus gebruiken! Verdeel dan de tomaten, paprika, komkommer, mais, kidneybonen en de stukjes falafel over de wraps. Ook heel handig: ik maakte bakjes met alle soorten “vulling”, zodat iedereen zijn/haar eigen taco samen kan stellen! Doe er tenslotte nog wat rucola bij en maak het geheel af met het yoghurtsausje. Vouw de wraps dan tot een tacoschelp.

Het is ook heerlijk om er nog een handje geraspte kaas overheen te doen, maar omdat ik het wat gezonder wil houden, deed ik dat niet. En voor de vleesliefhebbers: in plaats van falafel kun je hier natuurlijk ook kipstukjes, gehakt of shoarma bij eten.

000020171022_125202

000020171022_125053

000020171022_125120

Eet jij wel eens soft shell taco’s? Waar vul je ze dan mee?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s