Blog | 5 x lunchideeën to go

Boterhammen zijn saai, vind ik dan. Het komt zelden voor dat ik gesmeerde boterhammen meeneem naar m’n werk of school. “Maar wat eet je dán?”, wordt mij vaak gevraagd. Of mensen kijken verbaasd op als ik mijn lunchtrommetje tevoorschijn haal: “wat heb je vandaag weer bij je?”. Daarom deel ik vandaag 5 lunchideeën to go met jullie.

Salades

Dit is bij mij zo’n beetje de “standaard” lunch. Vaak doe ik twee keer per week een mealprep, waarbij ik een aantal bakjes salade klaarmaak. Zo hoef ik ’s morgens alleen maar zo’n bakje uit de koelkast te halen. Met salades kun je natuurlijk eindeloos variëren en meestal gebruik ik gewoon wat er al in huis is. Vaak zit er in mijn salades sla, komkommer, tomaat, paprika, rode ui, kikkererwten en/of linzen. Maar zoals ik al zei: gebruik gewoon wat je hebt liggen! Als “sausje” of “dressing” gebruik ik bijna altijd hüttenkäse en qua kruiden gebruik ik meestal oregano, zwarte peper en sesamzaadjes. Heerlijk!

000020171006_104353

Bananenbrood

Een echte klassieker, inmiddels. Ik kan hier zó van genieten. Een plakje bananenbrood met daarin bijvoorbeeld blauwe bessen en grof gehakte noten. Lekker vullend en het lijkt bijna alsof je een plakje cake eet. Eén van mijn favorieten. Ook handig: ik maak vaak in het weekend een bananenbrood en vries de plakjes dan per twee in. En als ik dan zin heb in bananenbrood, dan haal ik zo’n pakketje uit de diepvries. Ook lekker, maar wat meer seizoensgebonden, is bijvoorbeeld pompoenbrood!

000020171002_180455.jpg

Pannenkoekjes

En als ik ze to go eet, eet ik die koud. Dat klinkt misschien heel gek, maar ik vind het héérlijk. Je kunt hier zowel kiezen voor de fluffy American pancakes van buttermilk (niet zo gezond, maar wel héél lekker), als voor wat gezondere pannenkoekjes. Ik maak vaak een stapel pannenkoekjes en dan eet ik in twee keer op: één keer als ontbijt en één keer als lunch to go. Heerlijk met wat Griekse yoghurt en vers fruit!

000020170929_121037

Groenten met een hummusdipje

Héél eenvoudig: ik snijd wat groenten en neem een bakje hummus mee. Superlekker. Mijn favoriete groenten (in combinatie met hummus) zijn wortel en paprika, maar je kunt natuurlijk bijna alle soorten groenten rauw eten met wat hummus. Het allerlekkerste is om de hummus zelf te maken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal gewoon supermarkt-hummus eet. Kijk wel altijd even op de verpakking, want hummus kan al snel veel calorieën bevatten.

000020170529_151313.jpg

Yoghurt met appel en kaneel

Ja, heel simpel eigenlijk. Maar ik vind het heerlijk! Ik doe ’s morgens (of zelfs de avond van tevoren) yoghurt, appelstukjes en kaneel in een (lekvrije!) beker. Meestal doe ik nog wat granola, muesli, nootjes en/of pitjes in een apart bakje, die ik er dan op het laatste moment bij schud. Zo blijven die lekker knapperig. Ook enorm lekker om er rozijnen doorheen te doen, trouwens.

20170914_084503 (2).jpg

Wat is jouw favoriete lunch to go?

Advertenties

5 gedachtes over “Blog | 5 x lunchideeën to go

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s