Hotspot | Van de Kaart, Den Bosch

Als ik een stad bezoek, doorzoek ik van tevoren altijd Instagram én vraag ik mijn volgers voor tips. Zo kwam ook Van de kaart naar boven. Het knusse restaurantje van Manon, waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, sapjes en koffie met wat lekkers. Daarnaast verkopen ze ook hele mooie woonaccessoires. Na het zien van hun menukaart en hun Instagrampagina, kon ik niet meer wachten!

000020171020_101314.jpg

Dus op vrijdagochtend stapte ik al vroeg in de trein naar Den Bosch, om te gaan ontbijten bij Van de Kaart. Natuurlijk had ik van tevoren stiekem al een kijkje genomen op hun Instagrampagina en menukaart, dus ik wist al dat ik de wentelteefjes wilde nemen. Wat zagen die er goed uit!

000020171020_093400

Allereerst bestelde ik een vers sapje van aardbei, sinaasappel en munt. Ik ben altijd wel een sapjesfan en proef graag nieuwe dingen, ondanks dat ik niet zo van munt houd. Ik vond het sapje echter superlekker! Qua smaak was het precies zoet (aardbei) en precies zuur (sinaasappel) genoeg, die verhouding klopte helemaal! De munt had geen overheersende smaak, gelukkig.

Natuurlijk koos ik de wentelteefjes. Die zagen er fantastisch uit! Ook het bord waar ze op geserveerd werden, vond ik prachtig (als foodblogger houd ik van mooi servies!). Na de gebruikelijke foto’s kon ik eindelijk ontbijten.. Wat was het lékker! De wentelteefjes waren lekker zoet, maar niet zó zoet dat je denkt dat je op suiker zit te kauwen. En de kaneelsmaak, fantastisch! En dan ook nog met vers fruit. Dit is alles wat je in een ontbijtje wil.

000020171020_095113

000020171020_095126

Ja hoor, ik was fan. Op het ‘weekmenu’ zag ik nog een heerlijk broodje met humus, groenten en brie; en een salade met courgette, zongedroogde tomaatjes en kaas staan. Ook lagen er heerlijke gebakjes! Bij Van de Kaart kun je dus echt prima terecht als vegetariër, fijn! Manon vertelde me ook dat ze daar bewust mee bezig was, om opties te creëren voor vegetariërs en/of veganisten. Altijd leuk om te horen!

Naast dat mijn sapje en ontbijt superlekker waren, voelde het alsof ik in een gezellige, huiselijke sfeer zit te eten. Echt een heel leuk restaurantje! Van de Kaart vind je in de Kruisstraat, op zo’n 5 minuten loopafstand van het Centraal Station, en lekker in het centrum.

Ben jij al eens bij Van de Kaart geweest?

Advertenties

2 gedachtes over “Hotspot | Van de Kaart, Den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s