Review + winactie | Van Delft pepernoten – appeltaart, tompouce, zure mat & lemon cheesecake

Eind oktober, inmiddels is het wel geoorloofd om pepernoten te eten. De pepernoten lagen immers in augustus (!) al in de schappen. Ook de Van Delft winkels poppen weer op, door het hele land. Vorig jaar probeerde ik al de pepernoten met stroopwafel- en karamel zeezoutsmaak, en die waren hemels!

Met een heleboel nieuwe smaakjes was ik ook dit jaar weer héél benieuwd. Van Van Delft mocht ik vier smaken pepernoten proeven: appeltaart, tompouce, zure mat en lemon cheesecake. Klinkt misschien gek, maar ik was vooral enorm benieuwd!

Appeltaart

Dit klonk voor mij als muziek in de oren. Appeltaart en pepernoten, twee dingen die ik zelf toch wel heel sterk met de herfst associeer. Dat moet wel een goede combinatie zijn!

0000020171018_151139

Tijd om te proeven! Oh. My. God. Alsof je zo een heerlijk stuk appeltaart naar binnen schuift. Wat is dit lekker zeg! Ook al had ik dit niet verwacht, je proeft heel duidelijk de smaak van appeltaart (net zoals je bij de stroopwafelpepernoten écht de smaak van stroopwafel proeft). Hier zou ik zo een halve zak van kunnen leegeten, wat is dit lekker!

Tompouce

Een tompouce vind ik echt héérlijk, maar de combinatie met een pepernoot? Dat weet ik toch nog niet hoor. Snel proeven!

0000020171018_150747

Je proeft heel duidelijk de witte chocolade, wat natuurlijk ook geassocieerd kan worden met het romige van de tompouce. Ik denk ook heel licht het zoete roze laagje van de tompouce te kunnen proeven, maar dat kan ook zijn omdat ik wéét dat ik tompouce hoor te proeven. Ze zijn in ieder geval heel lekker!

Zure mat

000020171018_152303

Zure matjes en pepernoten?! Huh?! Deze combinatie vond ik héél gek. Deze pepernoten voelen ook anders aan dan de anderen. Ze zijn niet glad, maar hebben juist een poederig laagje. Tijd om te proeven!

0000020171018_152313

Dat ‘poederig laagje’ blijkt dus echt (lekker!) zuur te zijn. Ik likte (oké, een béétje raar Lindy) aan de pepernoot en dan proef je dus echt het zure! Als fan van zure matjes vond ik dit echt wel lekker!

Bij het eten van de pepernoot dacht ik echter meer aan de smaak van roze met witte muisjes, door de anijssmaak. Evengoed enorm lekker, maar ik proef daar niet echt de zure matjes.

Lemon cheesecake

0000020171018_151638

Lemon cheesecake is echt superlekker, maar ik had wederom mijn twijfels bij de combinatie met een pepernoot. Zeker toen ik zag dat de pepernoten gehuld waren in een knalgeel laagje, met wat bruine spikkels.

000020171018_151659

Proeven maar! Je proeft goed dat dit witte chocolade is, en daardoor heeft het inderdaad wel iets weg van het romige van cheesecake. De citroen proefde ik eerst niet, maar in de nasmaak proef je toch wel, heel licht, de citroen! Ook dit is gewoon weer een lekkere pepernoot!

Dus, ondanks dat de smaakjes misschien wat gek klinken, Van Delft: you did a great job!

Zelf ook proeven?! Doe mee en win!

000020171018_150508

000020171018_155007

Namens van Van Delft mag ik twee zakjes pepernoten weggeven! Eén zakje chocolade-kokos pepernoten en één zakje karamel zeezout pepernoten. En daar krijg je nog een probeerzakje met alle smaken uit deze review bij! Wat je daarvoor moet doen?!

Bedenk zelf een pepernootsmaakje dat jij graag zou willen eten! 

Like mijn Facebookpagina en laat jouw zelfverzonnen pepernootsmaakje achter in een reactie, of volg mijn Instagrampagina en laat jouw zelfverzonnen pepernootsmaakje dáár achter.

De twee personen met het gekste, leukste of lekkerste smaakje winnen allebei een zak pepernoten én een probeerzakje! De twee winnaars worden op maandag 23 oktober bekend gemaakt!

Advertenties

11 gedachtes over “Review + winactie | Van Delft pepernoten – appeltaart, tompouce, zure mat & lemon cheesecake

  1. Ohh, wat lekker! De pepernoten van Van Delft zijn echt heerlijk. Ik doe graag mee, en ik zou dan gaan voor een mokka pepernoot of een speculoos pepernoot. Lijkt mij heerlijk. ♥

  2. Lastig hoor. Vooral omdat ik niet weet welke smaken op dit moment al bestaan (zijn er onderhand best al veel geloof ik). Is tiramisù nog vrij?

  3. Super leuk! Ik vond de Drop van Delft heel erg lekker. Zelf zou ik Marsepein pepernoot wel willen. 🙂

    Ben dan ook erg dol op marsepeinballetjes, biggetje, fruit en noem maar op. Als dit in combi kan met een pepernoot zou het wel heerlijk zijn,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s