Review | Magioni pizzabodem van bloemkool

Ik zit al zo lang te kijken naar de prachtige plaatjes van Magionipizza’s op Instagram. Maar ik was zo’n pizzabodem dus nog nooit tegengekomen in de supermarkt (oké, ik was er ook niet écht naar op zoek gegaan). Maar nu dus wel.

Afgelopen week werd de nieuwe tijdelijke pizzabodem van Magioni gelanceerd: met pompoen! Dat zag er verrukkelijk uit, en ik stapte dus vol enthousiasme de supermarkt binnen, op zoek naar die pizzabodem. “Helaas” vond ik alleen de pizzabodem van bloemkool. Ietwat teleurgesteld maar nog steeds enorm happy dat ik eindelijk zo’n pizzabodem uit kon proberen!

Waarom Magioni?

Maar wat is een Magioni pizzabodem eigenlijk en vooral: wat maakt het zo anders dan een “gewone” pizzabodem? Magioni heeft “de pizza” omgetoverd tot een “groentepizza”. Maar de groenten zitten dus eigenlijk deels verborgen, in de bodem. Daardoor bevat zo’n pizzabodem 30% minder calorieën én 30% minder koolhydraten dan een “gewone” pizzabodem. Een stuk gezonder dus!

000020171005_101257

000020171005_101238

Dat is wel het proberen waard. Ik was vooral heel benieuwd naar de smaak van de bodem. Zou het gek smaken? Zou het wel lekker knapperig zijn? Ik bedoel.. een bodem van blóémkool?

De verpakking schreef dat je voor een extra knapperig resultaat de bodem zelf eerst 2 tot 4 minuten in de oven moest doen, dus dat deed ik.  Voor het beleg koos ik voor zelfgemaakte tomatensaus (tomaten koken & pureren!), paprika, mais, rode ui, kikkererwten, linzen, cherrytomaatjes en (na het bakken) rucola.

Na een klein kwartiertje kwam de pizza uit de oven en ik moet écht zeggen dat het geheel er supergoed uit zag. Wat had ik zin in die pizza! Maar eerst moesten er natuurlijk even foto’s gemaakt worden (foodbloggerleven!).

000020171006_121820

000020171006_121730

En dan eindelijk proeven. WAT IS HET LEKKER. Echt, dit overtreft al mijn verwachtingen van deze pizza(bodem). De bodem is superlekker, lekker krokant ook. Van de bloemkool zelf proef ik helemaal niets. Ja, ik vond het echt enorm lekker! Ook was het lekker vullend. Ik at de ene helft als diner en de andere helft verpakte ik in aluminiumfolie en nam ik de dag erna mee naar mijn werk, als lunch. En zelfs koud was de pizza nog superlekker!

Wauw, dat ik deze pizza nog nooit eerder heb geprobeerd.. Ik ga het in ieder geval wel vaker eten! De bodems zitten trouwens per twee verpakt (de andere heb ik in de diepvries gedaan, dat kan dus gewoon!) en kosten €3,29 per pak. Dat is ongeveer vergelijkbaar met andere kant-en-klare pizzabodems.

000020171006_121834

Naast deze ‘klassieke’ bloemkoolpizza heeft Magioni ook nog de courgettebodem, de rode bietbodem en nu dus tijdelijk de pompoenbodem. Ook zijn er enkele kant-en-klare alleen-nog-thuis-afbakken pizza’s te krijgen.

Heb jij wel eens een Magioni pizzabodem geprobeerd? En heb je de pompoen variant al kunnen scoren? (Ik blijf zoeken hoor!)

 

Advertenties

2 gedachtes over “Review | Magioni pizzabodem van bloemkool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s