Review | MyMuesli

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen: de toffe kokers van MyMuesli. Het bedrijf bestaat inmiddels tien jaar en verkoopt kant-en-klare kokers met muesli, maar je kunt ook je eigen muesli mixen. Daarnaast verkopen ze havermelk én havermout. Kortom: alles voor een heerlijk ontbijtje!

Ik zag dus regelmatig die kokers voorbijkomen en die muesli zag er zó goed uit! Ik had al eens zitten kwijlen bij alle soorten muesli op de website, en ik kon maar niet kiezen. Heel toevallig: een paar dagen later kreeg ik een berichtje of ik zo’n koker muesli wilde testen. Ja, schreef ik heel enthousiast, en zo geschiedde.

Zoals ik al schreef: de smaakjes zijn fantastisch. Althans, zo klinken ze. Neem bijvoorbeeld BlackBerry Granola, met bramen, frambozen, aardbeien en bosbessen; Paleo Raw Cacao Granola, met gebakken noten, chia zaden en voor de volle choco smaak met cacao nibs; of de Golden Granola met gezouten karamel crispies! Dat klinkt toch fantastisch?! Ik kreeg een koker met Berry White Choc Muesli. En laat ik nou net van chocolade én van rode vruchten houden. Ik was héél benieuwd.

000020171001_090902.jpg

Het product

De koker zelf heeft een mooie, lichtrode kleur; en ik vind het feit dat de muesli in een koker zit in plaats van een standaard mueslidoos, al heel tof. Als ik naar de ingrediënten kijk, lees ik de volgende dingen: haver-crunchy, havervlokken, gedroogde cranberries omhuld met witte chocolade, gehakte amandelen, witte choco-speltballetjes, sesam, witte chocolade en gevriesdroogde frambozen. Dat klinkt al héél goed. Ik ben benieuwd.

000020171001_091016

000020171001_091040

Ik maakte een smoothiebowl van banaan, blauwe bessen en Griekse yoghurt. Als topping gebruikte ik banaan, kokosrasp en dus de Berry White Choc Muesli. Toen ik de koker openmaakte en de muesli zag, was ik al enthousiast! De muesli zag er heel lekker uit. En zeg nou zelf, van lekker eten wordt toch iedereen enthousiast?

000020171001_090934

Hoe smaakt die muesli nou?!

De frambozen waren lekker fris en qua smaak tussen zuur en zoet in. De gedroogde cranberries, omhuld met een laagje witte chocolade, waren echt enórm lekker! Echt, wauw. Ook de stukjes witte chocolade (de vierkantjes) en de choco-speltballetjes vond ik enorm lekker. Niet te zoet, zoals witte chocolade wel eens kan zijn, maar precies goed.

De gehakte amandelen heb ik even gemist, maar dat kan ook zijn omdat ik de rest zó lekker vond, haha! Dus ja, de muesli smaakt naar mijn mening écht heel goed.

Ik vond ook dat de muesli lekker vullend was. Vaak voeg ik muesli toe aan de yoghurt of aan een smoothie om het een beetje een bite te geven, en zodat het wat beter vult. Het hoge gehalte aan voedingsvezels is nóg een pluspuntje van deze muesli!

000020171001_091107

Voedingswaarden

De reden dat ik vaak zelf granola maak, en geen muesli uit pak eet, zijn de voedingswaarden van muesli. Vaak zit in een pak muesli onnodig veel suiker, en dat vind ik zonde. Dat maakt mijn kommetje yoghurt of mijn smoothiebowl weer nét wat ongezonder.

Ik heb de voedingswaarden van deze muesli daarom even vergeleken met een ander pak “standaard” muesli dat in de kast stond. Ik heb daarvoor een portie van 45 g aangehouden. Qua calorieën is deze muesli (195 kcal) nét wat beter dan de “standaard” muesli (205 kcal). Wat betreft koolhydraten en suikers is deze muesli (helaas) vergelijkbaar met andere muesli’s: zo’n 25 gram koolhydraten per portie, waarvan zo’n 7 gram suiker. Deze muesli (7,2 g) bevat net wat minder vetten dan de “standaard” muesli (9,1 g); qua voedingsvezels zijn ze vergelijkbaar (4 g); en er zitten iets meer eiwitten in deze muesli (5,0 g) dan in de “standaard” muesli (3,5 g).

Wat betreft de voedingswaarden is deze muesli dus eigenlijk nét iets gezonder dan een “gewoon” pak muesli. Maar daar komt wel bij dat er gebruik is gemaakt van biologische ingrediënten en geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Dus..

 

Mijn conclusie van deze koker Berry White Choc Muesli: het is een winnaar. Het is enorm lekkere muesli, qua voedingswaarden nét iets beter dan “gewone” muesli én je eet geen “rotzooi”. Ik ben fan van deze muesli, zo wordt ieder ontbijt een feestje!

De kokers van MyMuesli zijn te krijgen via hun winkel in Utrecht, of via hun website.

Dit bericht wordt níét gesponsord door MyMuesli, maar ik ontving wél een leuk pakketje, waarop ik besloot om deze review te schrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s