Blog | Ik won een workshop Food Styling & Fotografie..

Afgelopen maandag kreeg ik een telefoontje: ik had een workshop gewonnen! Een workshop Food Styling en Fotografie, georganiseerd door H&M Home en gegeven door influencer Kae Sutherland. Ik mocht iemand meenemen, en dat leek me een leuke mogelijkheid om collega-blogger Daisy van Daisies Kitchen mee te vragen. Wij volgen elkaar al jaren op allerlei kanalen, maar hadden elkaar nog nooit écht ontmoet.

Dus op donderdag stapte ik in de trein naar Amsterdam. Eenmaal daar (dat was niet zo makkelijk als dat het klinkt!), kwamen we bij een leuk restaurantje, Ninour. Er hing een hele leuke sfeer en er was een lange tafel gedekt, heel gezellig!

We begonnen met mermaidbrood: een Instagramtrend die voortborduurt op de “rainbow food”-trend. Het is eigenlijk een plakje brood dat je een “mermaid” tintje geeft, zoals je bijvoorbeeld eten een unicorntwist kunt geven. We konden daarvoor creme cheese gebruiken, die werd gekleurd met matchapoeder en spirulina, allebei natuurlijke groene kleurstoffen. Verder kon je het brood versieren met sterretjes van meloen, en allerlei eetbare versiersels.

000020170921_113644

En dan kwam dus het fotografiegedeelte: hoe maak je nou de mooiste foto? Het was leuk om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier zijn eten “opmaakte” en een foto maakte van eigenlijk hetzelfde product, namelijk dat plakje brood. De één gebruikte bloemen, de ander zette een kaarsje naast het bord. De één gebruikte een onderzetter, een ander gebruikte een broodplankje.

0000DSC_0433

Daarna begonnen we aan een smoothiebowl. Dat was mijn favoriete gedeelte, want die maak ik zelf ook heel vaak en ik vind het ook altijd leuk om die mooi op te maken. Voor ons werd een schaal vol “versiersels” neergezet, en we kregen allemaal een uitgeholde halve galiameloen, om de smoothiebowl in te doen. Voor mijn smoothiebowl gebruikte ik aardbeien, blauwe bessen, sterretjes van mango, kokossnippers, (superlekkere!) granola, bloemblaadjes en zwarte sesamzaadjes.

000020170921_121126

0000020170921_120905

Ook bij de smoothiebowl was het weer heel tof om te zien hoe iedereen zijn/haar eigen stijl heeft en met dezelfde producten een hele andere creatie maakt. Ik maakte zelf een slordige smoothiebowl, omdat ik dat er altijd leuk uit vind zien.

0000DSC_0496

Tenslotte mochten we die creaties dan ook allemaal opeten, en we kregen nog een heerlijk gerechtje erbij. Een blad roodlof (rode witlof, dus!) met daarin wortelhummus, linzen, rode bietjes, zoete aardappel, avocado, zwarte sesamzaadjes en een pindasausje. Het blad was helaas heel bitter (maar ik ben ook geen liefhebber van witlof, dat verklaart wel), maar de inhoud was echt enorm lekker! Eigenlijk alles wat ik zelf heel lekker vind, in één wrap.

000020170921_131134

Overigens kreeg ik aan het einde ook nog een hele toffe goodiebag mee naar huis. Er zat een hele schattige mok in, een heerlijke geurkaars, theedoeken met de leukste motiefjes én een bord met mijn eigen naam erop! Heel tof!

Al met al: het was écht súperleuk om te doen! Ook was het heel tof om met de prachtige producten uit de nieuwe collectie van H&M Home te werken. En, na al die jaren, heel leuk om Daisy eens ontmoet te hebben!

Kae, H&M Home, Ninour, Daisy en alle anderen: heel erg bedankt voor deze toffe middag!

Advertenties

2 gedachtes over “Blog | Ik won een workshop Food Styling & Fotografie..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s