Recept | Pittige stamppot van zoete aardappel & pompoen

Ik probeerde iets nieuws: een stamppot van zoete aardappel en pompoen. En dan met een pittig tintje. Want zeg nou zelf: het is toch écht weer voor stamppot?!

Benodigdheden (voor 5 porties):

  • 2 zoete aardappelen
  • 500 g pompoen
  • 1 witte ui
  • 1 lenteui
  • scheutje ketjap manis
  • kruiden:(kruiden)zout, chilipoeder, paprikapoeder, basilicum & oregano

Schil zowel de zoete aardappelen als de pompoen. Snijd deze in blokjes en breng deze in een ketel aan de kook, met wat zout.

0000020170918_102737

Snijd ondertussen de ui in grove stukken. Fruit deze in een pannetje met wat chilipoeder en paprikapoeder. Strooi deze naar smaak. Ik hou van pittig eten, dus ik was wat royaal met het chilipoeder; maar als je niet zo van pittig eten houd, zou ik niet all the way gaan met de chili. Zet de uitjes dan even aan de kant.

Snijd ondertussen ook de lenteui in fijne stukjes. Als de zoete aardappelen en de pompoen goed gaar zijn, haal je deze van het vuur. Giet deze af. Stamp of mix de groenten dan tot een stamppot. Je zult zien dat de groenten van zichzelf zo vochtig zijn, dat je helemaal geen ander vocht (melk) nodig hebt om een goede stamppot te maken. Roer de pittige uitjes er doorheen en maak het geheel af met de rauwe lenteuitjes, een scheutje ketjap, wat basilicum en oregano.

000020170918_185153

Zo simpel is het! En enorm lekker, vind ik zelf. Vaak is een stamppot (met bijvoorbeeld wortel, spinazie of boontjes) juist een hartig gerecht, maar deze stamppot heeft juist een ietwat zoete smaak. Met dus een pittige nasmaak, yum!

Ik at deze stamppot overigens met de vegetarische Javaanse schijf van Jumbo, een vegaburger uit mijn persoonlijke top 3; maar de stamppot smaakt natuurlijk ook prima met bijvoorbeeld een stukje kip of rookworst.

Wat is jouw favoriete stamppot?

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Pittige stamppot van zoete aardappel & pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s