Hotspot | Gossimijne mét de nieuwe menukaart

Een tijdje geleden was ik al eens bij Gossimijne om tapas te eten, maar de restaurantketen heeft nu dus een nieuwe menukaart. Met wederom veel vegetarische keuze moest ik dat natuurlijk gaan proberen!

In de eerste ronde ging ik voor het Seizoensgerechtje, dat Maïssoep bleek te zijn; en een Carpaccio van komkommer, met couscoussalade en limoencrème. Maïs is niet iets wat ik zelf snel zou associëren met soep, maar ik vond het verrassend lekker! Ook de carpaccio van komkommer was lekker, en dan vooral de limoencrème!

 

20170904_183827
Maissoep

 

In de volgende ronde ging ik voor de Crunchy Roomkaastruffels. Die zouden geserveerd worden op een hazelnoot-cacaotoastje en ik was enorm sceptisch. Roomkaastruffels? Op een toastje van hazelnoot en cacao?! Tegen al mijn verwachtingen in was dit gerechtje echt enorm lekker! Ik kreeg twee roomkaasballetjes, gehuld in een noten, en een paar toastjes. Zowel de roomkaasballetjes als de toastjes waren enorm lekker, maar de combinatie al helemaal! Grote aanrader.

 

00020170904_190733.jpg
Crunchy Roomkaastruffels

 

Diezelfde ronde had ik ook nog een schaaltje Nacho’s, met kaas, salsasaus, guacamole en crème fraîche. Ik ben sowieso al wel een nacho-fan, maar deze waren dan ook erg lekker!

 

00020170904_190707.jpg
Nacho’s

 

De derde ronde koos ik voor de Pastasalade bruschetta en de GossiPossi small bites, een van mijn favorieten van de vorige keer! De pastasalade was een tri colore pasta met rucola en cherrytomaatjes; en was lekker, maar niets speciaals. De small bites, twee “kroketjes”, één met kaas en één met groenten, gefrituurd in een jasje van panko, zijn wel nog steeds een favoriet gerecht!

 

000420170604_195829
GossiPossi small bites

 

De volgende ronde koos ik ook weer voor twee nieuwe gerechten: Quiche de la France en Lasagne de parels uit de Peel. Vooral naar de quiche was ik erg benieuwd, omdat de combinatie een beetje gek leek: quiche met bleekselderij, brie, appel en Franse kwark. Het bovenste gedeelte van de quiche (het gedeelte met de brie) vond ik erg lekker, maar de rest was helaas een beetje zompig. Niet zo mijn ding! De lasagne was wel heel erg lekker; vooral dat de groenten nog een beetje knapperig waren, heerlijk

In de laatste “warme” ronden ging ik voor wat minder spectaculaire gerechtjes, maar wel gerechtjes die ik een keer geproefd wilde hebben. Ik koos voor Uienringen en Gossi Frieten. De uienringen had ik de vorige keer ook al gehad, en die waren nog steeds heerlijk! Ook van de frietjes, “verse, hele dikke, gekruide frieten”, was ik fan! Die waren lekker!

 

000020170904_202402
Gossi Frieten

 

Tijd voor het dessert! Of desserts, moet ik eigenlijk zeggen. Er stond ook weer zoveel lekkers op de dessertkaart. Ik begon met een simpele Dame Blanche en de Gossi Frisco, waar ik hoge verwachtingen van had. De dame blanche was prima, maar inderdaad weinig spectaculairs. De Gossi Frisco daarentegen was wel enorm lekker. Het was een huisgemaakte ijslolly van bloedsinaasappel-ijs met een crunchy hazelnoot-bite, met daaromheen een laagje pure chocolade. Nou is chocolade en fruit niet een combinatie die ik zelf meteen zou maken, maar ik vond het echt enorm lekker! Het deed een klein beetje denken aan die Pim’s koekjes, met sinaasappelvulling.

In de volgende dessertronde nam ik de alcoholvrije Gossi’s Mojito en de Aardbeien tiramisu. Het mojito-ijs was echt enorm lekker! Onderin het glas zat nog een laagje crushed ijs met mojito essence en rietsuiker, maar dat vond ik niet lekker. Maar alleen al voor het ijs is dit toetje erg aan te raden! De aardbeientiramisu was ook erg lekker, alleen wel héél erg mini. Daar had ik er nog wel drie van gelust!

 

20170904_211104.jpg
Gossi’s Mojito

 

Tenslotte (ja, echt, nog een derde toetjesronde!) nam ik nog de Chocolademousse en het Verrassingsdessert. De chocolademousse bleek erg lekker! Het verrassingsdessert was een soort puddingachtige substantie, maar wat het nou precies voor smaak was, daar kwamen we maar niet achter. Het was in ieder geval wél lekker.

Kortom: ook de nieuwe menukaart is wat mij betreft weer helemaal goedgekeurd. Er is wederom voldoende keuze voor vegetariërs en dat is, zeker hier op het Limburgse platteland, sowieso al een groot pluspunt.

 

Voor €27,50 kun je de hele avond onbeperkt gerechtjes bestellen. Iedere ronde kies je twee gerechtjes en zo blijf je doorgaan tot je naar huis kunt rollen. Gossimijne vind je in het centrum van Horst, maar ook in Veghel, Uden, Oss, Venray en Den Bosch.

Heb jij al eens tapas gegeten bij Gossimijne?

Sorry voor de slechte foto’s, het licht in het restaurant was helaas niet zo goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s