Hotspot | Baker’s Dough, Rotterdam

In de Verenigde Staten is het heel normaal dat je overal om je heen cookie dough kunt kopen. Je koopt het zelfs in een tube in de supermarkt. Maar in Nederland is dat nog niet echt een ding. Tot nu, want recentelijk opende de eerste cookie dough bar van Nederland, in Rotterdam. Ik ging langs bij Baker’s Dough.

Bij Baker’s Dough bestel je dus een bakje dough met toppings en dat stel je geheel zelf samen. Je kiest eerst het soort dough: ga je voor original dough, of voor dough met een speciaal tintje? Denk aan peanut butter & white chocolate, salty caramel & brownie of zelfs vegan en glutenvrij dough. Dat klinkt toch gewoon al fantastisch?

00020170618_141659

Vervolgens kies je de toppings. Je kunt zoveel toppings kiezen als je wil, want je betaalt (€0,50) gewoon per topping. Naast guilty pleasures als oreo’s, brownie en fudge, kun je ook kiezen voor gezondere toppings, zoals blauwe bessen of frambozen.

Tenslotte kun je ook nog een bolletje ijs toevoegen, en ook daar zijn weer meerdere soorten ijs om uit te kiezen. Ik had de keuze uit vanille, yoghurt of Tony’s Chocolonely ijs.

000020170618_141500

Naast het zelf samenstellen van zo’n fantastisch bakje dough, kun je ook kiezen voor één van de specials. En dat deed ik. Ik ging voor “Sticky Fingers”. Die bestaat uit salty caramel & brownie dough, met daarbij vanille fudge, stukjes brownie, stukjes stroopwafel en salted caramel saus. Overigens moet ik hier even bij vertellen dat de fudge van Johnny Doodle is, en dus vegetarisch, yay! Dat geldt namelijk niet voor iedere soort fudge.

000020170618_140931

Het meisje dat achter de bar stond, raadde me aan om er ook een bolletje ijs bij te nemen, dus ik nam er nog een bolletje vanille ijs bij. Uiteindelijk rekende ik €4,95 af, voor een klein bakje dough met een bolletje ijs.

En dan de smaak.. Het geheel was echt lekker! De cookie dough is wel enorm vullend, dus ik was blij dat ik maar een klein bakje had genomen (en dat was nog veel!). De dough is wel een beetje zout, vond ik. Ik kreeg er in ieder geval flink dorst van. En het klopte inderdaad dat de combinatie met ijs lekkerder was dan alleen de dough alleen.

000020170618_141749

Ja, ik was blij met mijn keuze. Vooral de stukjes brownie waren héél erg lekker! En de gehele combinatie: karamel, brownie, stroopwafel.. Heaven!

Ik moet zeggen: lekker voor een keertje, maar ik zou er absoluut niet iedere week langsgaan. Baker’s Dough ligt op vier minuten loopafstand van station Rotterdam Blaak en De Markthal.

Heb jij al een bezoekje gebracht aan Baker’s Dough?

Advertenties

2 gedachtes over “Hotspot | Baker’s Dough, Rotterdam

  1. Sommige dingen kunnen misschien maar beter aan de andere kant van de oceaan blijven, niet echt handig met al die calorieën haha. Ziet er verrukkelijk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s