Recept | Wortel walnoot cupcakes

Tijdens het Grashoek Smaakt Naar Meer-weekend kreeg ik op deze cupcakes veel reacties als “Huh, wortel en walnoot in een cúpcake? Dat kán toch niet lekker zijn?”. Degenen die het toch aandurfden om de cupcake te proeven, kwamen daar allemaal op terug. Een beetje het idee van de Amerikaanse carrotcake, maar dan in een cupcake. En echt verrassend lekker!

Benodigdheden (voor 12 cupcakes):

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker
  • 125 g boter + 250 g voor botercrème
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 130 g geraspte wortels
  • 100 g walnoten + 12 halve walnoten voor bovenop
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel nootmuskaat

Doe 125 g boter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg nu één voor een de eieren toe en mix het beslag weer.  Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en als laatste de melk en de nootmuskaat toe. Mix tot het een luchtig en glad beslag wordt.

Rasp de wortels en hak de walnoten in grove stukken. Roer dan 100 g geraspte wortels en 100 g walnoten door het beslag.

Verdeel dan het beslag over 12 cupcakevormpjes. Als ik papieren bakvormpjes gebruik, zet ik deze in een cupcake bakblik, omdat ze zo een mooie ronde vorm krijgen. Als je siliconen bakvormpjes gebruikt, hoeft dit niet.

De cakejes moeten 20-25 minuten bakken in een oven van 170°C. Om te controleren of ze gaar zijn, steek je een satéprikker in het midden van de cupcake. Wanneer de satéprikker er droog en schoon uitkomt, zijn de cakejes gaar.

Laat de cakejes goed afkoelen. Ondertussen kun je wel vast de botercrème maken. Roer de boter tot deze zacht is en meng deze dan met de poedersuiker. Doe er tenslotte nog 2 eetlepels heet water bij. Mix tot je een glad geheel hebt.

Als de cupcakes goed afgekoeld zijn, kun je de botercrème op de cupcakes spuiten. Strooi de rest van de geraspte wortel over de botercrème en druk in iedere toef botercrème een halve walnoot.

00020170520_083229

Je kunt de cupcakes twee tot drie dagen bewaren. Het beste kun je ze buiten de koelkast bewaren, omdat de cupcakes zelf droog worden van die koude lucht. Bewaar ze bijvoorbeeld op kamertemperatuur in een afgesloten taartbox.

Heb jij deze wortel walnoot cupcakes geproefd? En?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s