Blog | Ontbijten met .. Daisy

In “Ontbijten met ..” vraag ik anderen wat zij nou eigenlijk ontbijten. Deze keer is het woord aan Daisy.

Daisy blogt zelf ook, op Homeofdaisies.nl en op haar foodblog Daisieskitchen.com. Daisy en ik volgen elkaar al járen, dus toen ik deze rubriek begon, was zij één van de eersten die ik vroeg om haar ontbijtje te delen. Ik ben héél benieuwd!

19179438_10211525501326482_1909753923_o.jpg

Het laatste jaar ben ik minder goed geworden in ontbijten. In het verleden stond ik letterlijk met een knorrende maag naast m’n bed, nu stel ik het op een vrije dag gerust een uur of twee uit. Er gaat sowieso eerst een groot glas water in, want dorst heb ik altijd. Gemakshalve smeer ik vaak een boterham met hagelslag. Niet goed, wel lekker. Maar momenteel probeer ik weer wat meer te letten op mijn suikerinname, dus dat pak blijft voorlopig in de kast. Sinds een tijdje heb ik een slow juicer, een heerlijke manier om mijn dag te beginnen met een berg vitamines.

Dat glas water drink ik dus terwijl ik mijn groenten was en snijd. In het begin was ik bang dat er onwijs veel tijd zou gaan zitten in het maken van zo’n drankje, maar dat valt uiteindelijk best mee als je er handigheid in krijgt. Oké, een boterham is sneller gesmeerd, maar zo’n sapje is wel honderd keer lekkerder (zei ik dat serieus? Groenten en fruit lekkerder dan chocolade? Yup!).

bwDSC_0949

Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen qua sapjes, zodat het niet telkens hetzelfde is. En ja, ik ontbijt dus echt met groenten juices! Fruitsapjes zijn natuurlijk heerlijk, maar door de fruitsuikers niet handig om dagelijks te drinken. Daarom combineer ik meestal twee stuks fruit (appel, sinaasappel of een flink stuk ananas) met een groente. Persoonlijk houd ik van een lekkere kick, dus voeg ik ook altijd iets van limoen, citroen en/of gember toe. En munt, hmmm, daar houd ik van!

Benodigdheden (voor 1 juice):

  • 3 winterpenen
  • ½ limoen (zonder schil)
  • 2 middelgrote sinaasappels (hoeft geen pers-variant te zijn)
  • stukje gember

Het fijne van de slow juicer is dat je in principe niks hoeft te schillen. Alleen met citrusvruchten is het wel zo lekker, omdat die schil vaak erg bitter van smaak is. Van de winterpeen snijd ik enkel het kopje en kontje af.

bwDSC_0940

Ik drink het sapje in bed, terwijl ik mijn planning voor de dag doorneem en mijn mail check. Dit sapje is niet direct super vullend, dus eet ik halverwege de ochtend nog een eierkoek. Zo red ik het met gemak tot de lunch!

Benieuwd naar meer ontbijtjes? Houd dan zeker Boter, Kaas & Eieren blog in de gaten, want één keer in de twee weken verschijnt weer een nieuwe “Ontbijten met ..” ! Wil je zelf een keer je ontbijt delen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s