Hotspot | De Markthal, Rotterdam

Als je een foodie vraagt wat je echt moet zien in Rotterdam, zal diegene hoogstwaarschijnlijk als eerste “De Markthal” roepen. Buiten dat De Markthal een onwijs prachtig gebouw is, is het ook gewoon echt superleuk om er rond te lopen. De Markthal is een verzameling van allerlei restaurantjes en take-away kraampjes. Je kijkt er de ogen uit!

Afgelopen weekend was ik er voor de tweede keer. Tijd voor een kleine virtuele rondleiding door De Markthal.

000020170618_135818

00020170618_133752.jpg

Eén van de meest opvallende dingen aan De Markthal, is het plafond. Het gebouw zelf is al redelijk indrukwekkend, het plafond minstens net zo.

De Markthal is dus een soort overdekte markt, met diverse kraampjes. Je kunt er op het gebied van eten echt zo ongeveer álles vinden. Denk aan kaas, vlees, specerijen, noten, Italiaanse specialiteiten, ijs, vis, churros, gebak en nog vele andere dingen. Ik zal een paar van mijn favoriete dingen uitlichten.

000020170618_172923

Erg leuk om te zien, is het kraampje met gekleurde donuts. Ze hebben er donuts in allerlei kleuren van de regenboog. Je krijgt al diabetes als je er naar kijkt. Ook het kraampje met imposante cupcakes is erg leuk om te zien. Daar kan ik nog wat van leren!

000020170618_134352

00020170618_134230

Er is ook een leuk winkeltje met allerlei kookspullen. Als foodie en bakfanaat is die winkel echt een paradijs. Alleen al leuk om naar te kijken, want kookspullen zijn helaas altijd enorm duur. Ik zag er de mooiste serveerplankjes en borden, maar ging enkel met een houten lepeltje naar huis.

000020170618_152419

000020170618_133843

Dan is er nog een kraampje met allerlei exotisch fruit. Fruitsoorten die je niet standaard in de supermarkt ziet liggen. Ja, ze hebben ook appels, peren en kiwi’s, maar die vind je overal. Wat ik veel interessanter vind, zijn de exotische fruitsoorten. De vorige keer kocht ik een roze pitaya/pitahaya (ook wel dragonfruit genoemd), dit keer ging ik voor een carambola (ook wel starfruit genoemd). Helaas waren beiden mooier dan dat ze lekker waren.. Ze waren absoluut niet vies, maar de smaak was heel gewoon en neutraal. Jammer! Maar toch leuk om zo’n exotische vruchten eens te proberen..

00020170618_135712

Er zijn ook diverse restaurantjes in De Markthal, waaronder een Jamies’ Italian, Sumo (sushi), een tapasbar en een pastabar. Overigens vind je ook nog een supermarkt, een drogist en een parkeergarage onder De Markthal.

De Markthal is echt een aanrader! Niet alleen voor foodies, maar voor iedereen is deze overdekte markthal een foodwalhalla.

De Markthal is het beste te bereiken vanaf station Rotterdam Blaak. Vanaf daar is het slechts één minuut lopen.

Ben jij al eens bij De Markthal geweest?

Advertenties

3 gedachtes over “Hotspot | De Markthal, Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s