Blog | Typische foodbloggerdingen

Eén kijkje op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest leert je dat de wereld héél veel foodbloggers kent. De één houdt zich bezig met gezond of glutenvrij eten, de ander met gebak of vegetarische recepten en weer een ander richt zich juist op vleesgerechten.

Maar een aantal dingen hebben echt álle foodbloggers gemeen. Een lijstje met 12 dingen waar iedere foodblogger zich (waarschijnlijk!) wel in herkent.

1. Je kunt geen supermarkt uit lopen zonder iets te kopen. Dat bestaat gewoon niet. Een foodblogger komt altijd wel weer iets nieuws tegen of doet inspiratie op om iets nieuws te maken. Echt.

2. Een piek in je blogstatistieken? Goed humeur. Leuke, enthousiaste reacties op een recept of artikel? Goed humeur. Niet de reacties waar je stiekem op gehoopt had? Slecht humeur. Overigens komt het ook echt heel vaak voor dat een blog waar je het juist níét van verwacht, het veel beter doet dan een blog waar je het wél van zou verwachten.

3. “Jij bent toch foodblogger? Wanneer ga je eens voor mij koken?” Eh, niet. Ik ben geen restaurant. En dat ik foodblogger ben, betekent niet dat ik een foodexpert ben. En óók niet dat ik een topchef ben.

4. Eén foto “snel tussendoor” op Instagram betekent waarschijnlijk dat er eigenlijk zo’n 20 à 30 foto’s gemaakt zijn. Ja, niet overdreven.


Dit is nou echt een typisch voorbeeld. Bedenk maar eens hoe je deze nicecream zo zou moeten eten. Totaal niet praktisch, dus. Nadat ik de foto’s gemaakt heb, gooi ik de hele bedoening in een grotere kom zodat ik het wél op een normale manier kan opeten. Lekker veel afwas.


5. Wat je op het bordje op de foto, is zelden hoe een foodblogger het écht eet. Wat minder op een bordje ziet er nou eenmaal mooier uit. Na de foto schept de doorsnee foodblogger doodleuk nog drie eetlepels op dat zo zorgvuldig opgemaakte bordje. En dan natuurlijk nog alles door elkaar scheppen.. Maar alles voor de foto, hè?

6. Eten klaar en dan aan tafel? Dat bestaat haast niet. Een foodblogger eet niet wanneer het eten klaar is, maar pas wanneer er voldoende mooie foto’s gemaakt zijn. En dat kan dus wel eventjes duren.


Deze pannenkoekjes maakte ik voordat ik naar m’n werk ging. Uiteindelijk was ik zo lang bezig met de foodstyling voor de foto, dat ik de pannenkoekjes in een meeneembakje moest gooien en op m’n werk koud op moest eten. Geen grap.


 

 

7. Als je dan eenmaal zo ver bent om te gaan eten, is het eten koud. Sowieso. Echt, na dertig verschillende foto’s uit drie verschillende hoeken en met vier verschillende opstellingen, is het eten inmiddels wel koud. Het is niet overdreven of gelogen als ik zeg dat minstens de helft van de klaargemaakte gerechten koud wordt opgegeten.

8. Uit eten zonder foto’s te maken? HAHAHA. Nooit. Bij dezen dan ook mijn excuses aan familie, vrienden en alle anderen die ik ooit vriendelijk heb verzocht om te wachten met eten tot ná de foto.

9. Zo ongeveer 90% van de niet-echt-nodige impulsaankopen die ik doe, zijn gerelateerd aan eten. Nieuwe producten, heb-ik-gezien-op-Instagram-en-moet-ik-hebben of een bordje of lepeltje dat vast leuk staat op foodfoto’s.

11. Een gerecht dat hartstikke vies is, maar er prachtig uit ziet?! Dat móét gedeeld worden. Een bordje met ongelofelijk lekker eten, dat eigenlijk niet zo fotogeniek is of niet mooi op de foto staat?! Grote kans dat dat niet op Instagram verschijnt. Het oog wil ook wat en zo’n sappige Instagramfoto kun je tóch niet proeven.

12. Even snel tussendoor iets eten? Dat zit er niet in. Het moet er altijd mooi uitzien en er moet altijd een foto van gemaakt worden.

Herken jij jezelf hierin? Of was dit voor jou slechts een kijkje achter de foodblogger-schermen?

 

Alle credits voor de headerfoto gaan trouwens naar Bram Becks.

Advertenties

3 gedachtes over “Blog | Typische foodbloggerdingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s