Recept | Chocolade cupcakes met kokos

Op het Grashoek Smaakt Naar Meer-weekend waren deze chocolade cupcakes grote favoriet bij kinderen. Maar niet alleen bij kinderen, ook bij volwassenen deden ze het goed. Zachte chocolade cupcakes, met een lekkere bite door de chocolade chunks, en een vleugje kokos.

00020170520_081858

Benodigdheden (voor 12 cupcakes):

 • 125 g zelfrijzend bakmeel
 • 125 g suiker
 • 125 g boter + 250 g voor botercrème
 • 2 el melk
 • 2 eieren
 • 5 eetlepels cacao
 • 250 g poedersuiker
 • 70 g chocolade chunks
 • 2 eetlepels heet water
 • hagelslag
 • handje kokosrasp

Doe 125 g boter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg nu één voor een de eieren toe en mix het beslag weer.  Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en als laatste de melk en 3 eetlepels cacao toe. Mix tot het een luchtig en glad beslag wordt.

Roer tenslotte de chocolade chunks door het beslag heen. Je kunt “kant en klare” chunks kopen, maar ik heb zelf gewoon een reep melkchocolade gebruikt. Snijd deze dan in vierkante blokjes en roer deze door het beslag.

Verdeel dan het beslag over 12 cupcakevormpjes. Als ik papieren bakvormpjes gebruik, zet ik deze in een cupcake bakblik, omdat ze zo een mooie ronde vorm krijgen. Als je siliconen bakvormpjes gebruikt, hoeft dit niet.

De cakejes moeten 20-25 minuten bakken in een oven van 170°C. Om te controleren of ze gaar zijn, steek je een satéprikker in het midden van de cupcake. Wanneer de satéprikker er droog en schoon uitkomt, zijn de cakejes gaar.

20170519_171447

Laat de cakejes goed afkoelen. Ondertussen kun je wel vast de botercrème maken. Roer de boter tot deze zacht is en meng deze dan met de poedersuiker en 2 eetlepels cacao. Doe er tenslotte nog 2 eetlepels heet water bij. Mix tot je een glad geheel hebt.

Als de cupcakes goed afgekoeld zijn, kun je de botercrème op de cupcakes spuiten. Strooi tenslotte de hagelslag en dan de kokosrasp over de botercrème. Wat ook erg leuk is, is om op iedere toef botercrème een stukje van een chocolade snack te doen. Denk aan stukjes KitKat of Kinderbueno.

00020170519_182226

000020170520_082513

Je kunt de cupcakes twee tot drie dagen bewaren. Het beste kun je ze buiten de koelkast bewaren, omdat de cupcakes zelf droog worden van die koude lucht. Bewaar ze bijvoorbeeld op kamertemperatuur in een afgesloten taartbox.

Als je niet zo van kokos houdt, kun je de kokosrasp natuurlijk ook weglaten.

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Chocolade cupcakes met kokos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s