Hotspot | Poké Bowl, Rotterdam

Poké (dat spreek je uit als “pokay”) is een traditioneel Hawaiiaans gerecht, dat de laatste jaren is komen overwaaien naar Europa. Het gerecht bestaat traditioneel uit witte rijst, vis en groenten. Hier in Europa is het begrip poké echter wat creatiever ingevuld en heeft men de touwtjes wat laten vieren. Zo kun je poké nu ook gewoon met kip of tofu eten.

Ik ging langs bij een klein restaurantje in Rotterdam, Poké Bowl. Daar serveren ze poké en kun je je eigen bowl samenstellen. Voor €8,50 krijg je een medium bowl en dat vond ik echt een prima formaat.

00020170618_171644

Allereerst kies je een basis: een poké bowl met witte rijst, sla, een combinatie van rijst en sla of een poké burrito. Ik koos voor een mix van witte rijst met sla. Vervolgens kun je kiezen uit vijf soorten proteïne. Waar poké traditioneel bereid wordt met zalm, kun je nu ook kiezen voor gegrilde kip, tonijn, gebakken tofu (yay!) of garnalen. Als vegetariër koos ik natuurlijk voor de gebakken tofu. Daar was ik heel benieuwd naar, want ik vind tofu niet altijd lekker.

Dan mag je 4 soorten “mix-ins” kiezen. Ik ging voor komkommer, mais, edamame (Japanse groene sojaboontjes) en wortel. Het aanbod was enorm: er waren in totaal 16 soorten om uit te kiezen.

Daaroverheen komt een dressing. Wederom is de keuze reuze: je mag kiezen uit vier soorten dressings. Ik koos voor de zoetpittige sriracha mayonaise. Tenslotte maak je de poké af met 3 toppings. Ik koos voor lente uitjes, Spaanse peper en sesam-mix.

00020170618_171543

00020170618_171522(0)

Zo’n poké bowl ziet er echt superleuk en lekker uit, maar hoe zou het smaken? Ik plofte neer in een klein parkje in Rotterdam (want die prachtige poké bowl binnen opeten met 27ºC zou doodzonde zijn!) en begon aan mijn bowl. Die sriracha mayonaise, wauw! De smaak is superlekker en die dressing zorgt wel dat alle losse elementen samen één geheel worden. De pepers zorgden voor een spicy tintje, daar houd ik wel van. Verder was de rijst voor mij nét een beetje te plakkerig, maar dat zal er wel bij horen. Ook de tofu was erg lekker, verrassend!

000020170618_171435

Ik vind €8,50 een beetje aan de dure kant, maar dat betaal je nou eenmaal al snel voor een take-away maaltijd buiten de deur. De poké was in ieder geval enorm lekker, dat maakt veel goed!

Poké Bowl vind je op drie minuten loopafstand van station Rotterdam Blaak en De Markthal.

Ben jij al eens bij Poké Bowl in Rotterdam geweest? Of heb je ergens anders al eens poké geprobeerd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s