Blog | Ontbijten met .. Nick

In de reeks “Ontbijten met ..” vraag ik anderen wat zij nou eigenlijk ontbijten. De vorige keer vertelde ik jullie zélf hoe mijn ontbijt er uit ziet, deze keer is het de beurt aan Nick van Eijk.

Nick is Master Trainer FunXtion, content ontwikkelaar en blogger op Nicksblogging.com. Op Instagram is hij actief onder de naam @fitttnick. Op zijn blog lees je alles over fitness, krachtsporten, lifestyle en oreotaarten. Hij is “intens gek op Milka Oreo” en op Instagram komen regelmatig kleurrijke ontbijtjes langs. Sarcasme en straight to the point no nonsens taal kenmerkt zijn blog, en dat maakt het vaak ook juist zo leuk om te lezen. Direct en scherp, maar altijd op een positieve manier.  En vandaag deelt ‘ie zijn ontbijt!

Bestand 13-06-17 13 19 30

Ik ontbijt altijd en ik neem er graag de tijd voor.  Voor mij is ontbijten elke dag weer een geluksmoment. Ik neem er mijn tijd voor, ik haal altijd verse ingrediënten en bereid het met zorg. Net zoals Lindy ben ook ik meer tijd kwijt aan het fotograferen van mijn ontbijtje, dan het daadwerkelijk maken en opeten. Hoort bij de tijd, denk ik dan maar.

Vroeger at ik altijd vier boterhammen met pindakaas en jam. Toen ik er eenmaal achter kwam dat dat nou niet de beste manier was om mee te beginnen, heb ik dat direct veranderd. Nu ontbijt ik eigenlijk altijd wel uit een kom, de ingrediënten wisselen maar het is altijd wel kwark of havermout met vers fruit.

17493742_281498745612442_5615749840660070400_n

Mijn favoriete ontbijt is eigenlijk heel simpel: een ontbijtje waarbij ik alles mag en niets hoef te laten. Denk aan Skyr, kwark of een smoothie met allerlei soorten fruit of oreokoekjes. Een grote bak verse aardbeien, blauwe bessen, bramen, avocado en oreo koekjes er doorheen. Of bananen pannenkoeken met kokos en jam, maar die krengen duren altijd zo lang om te maken, en als ik er dan óók nog foto’s van wil maken, is mijn geduld gewoon op. Maar dat zijn echt mijn ultieme ontbijtjes!

Foto 08-06-17 10 00 55

Foto 08-06-17 10 02 10

Waar kan je mij nou echt voor wakker maken? Nou, dit dus. Een bij elkaar geraapt zootje fruit in een bak kwark, een goddelijk ontbijt. Met een geheim ingrediënt: de oreokoekjes natuurlijk. Maar Nick, als iedereen het kan zien, is het toch helemaal niet geheim? Ja, ja oké, fair point. Het punt wat ik wil maken is, dat als jij slecht bent in ontbijtjes maken, je dat helemaal niet hoeft te zijn omdat het knetter simpel is.

Benodigdheden:

  • Skyr kwark (hoeveel hangt af van hoeveel honger je hebt)
  • blauwe bessen
  • aardbeien
  • kiwi
  • passievrucht
  • oreokoekjes

Snijd de aardbeien in partjes (schoonmaken kan handig zijn, als je van schoon eten houdt). Snijd de kiwi in blokjes (schoonmaken hoeft natuurlijk niet want die shit zit in een schil). Snij de passievrucht open. Breek de oreokoekjes doormidden, want als je ze er helemaal in stopt ziet het er lomp uit en heb je geen witte accenten in je foto.

Gooi de Skyr in een bamboekom van de Xenos. Ja, daar heb ik die van mij vandaan. Plaats zorgvuldig al het fruit en de Oreo koekjes op de Skyr. Ja, ook de passiefruit en nee die eet je natuurlijk niet zo op want later (nadat je, je intens mooie foto hebt genomen) lepel je die zooi eruit maar omdat dat er uitziet als snot laat je het eerst nog in de schil zitten.

Foto 28-05-17 12 26 48 (1)

Goed, alles klaargelegd. Nu de foto. De beste foto maak je met een goede camera, de juiste hoek, een tattoo op je onderarm en een kamerplant, want die creëert zo’n fijn contrast op de foto. Als je weinig licht hebt ga dan bij het raam staan. Zorg dat er genoeg licht op het eten valt en maak de foto. Flikker er vervolgens een lading filters, belichting en scherpte overheen en voilà zie daar het resultaat.

Benieuwd naar meer ontbijtjes? Houd dan zeker Boter, Kaas & Eieren blog in de gaten, want één keer in de twee weken verschijnt weer een nieuwe “Ontbijten met ..” ! Wil je zelf een keer je ontbijt delen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s