Blog | 3 x wat te doen met overrijpe bananen

Overrijpe, bruine bananen op je fruitschaal? Gooi ze vooral niet weg! Hier zijn drie dingen die je zou kunnen maken van die overrijpe bananen. Ik vind ze zelfs lekkerder als ze zo rijp zijn, dan zijn ze nog nét wat zoeter!

1. Smoothies

IMG_20170320_075827_780

Zoals ik net al schreef, is een overrijpe banaan heel zoet. Dat maakt het een perfecte basis voor een smoothie, als je het mij vraagt. Ik maak dan ook zelden smoothies zonder banaan. Wil je een lekkere zoete smoothie, ga dan bijvoorbeeld voor banaan met aardbeien, banaan met frambozen of banaan met bosvruchten (aangelengd met melk). Wil je een groene smoothie? Ga dan bijvoorbeeld voor banaan met spinazie en kiwi.

2. Nicecream

Snijd de overrijpe bananen in plakjes en vries ze in. Zo kun je te allen tijde nicecream maken! Nicecream is een beetje vergelijkbaar met een smoothie, alleen gebruik je hier bevroren fruit en wat minder vloeistof (melk of water). Je kunt hier qua ingrediënten eindeloos mee variëren, maar net als bij smoothies gebruik ik altijd banaan als basis. Een uitgewerkt recept voor nicecream vind je hier.

3. Bananenbrood

Bananenbrood

In 2015 was bananenbrood superhip, maar ik ben er nog steeds heel erg fan van. Bananenbrood is eigenlijk geen brood, maar heeft qua smaak en structuur meer weg van cake. Maar dan zonder de boter, witte bloem en suiker die een cake tot ongezond gebak maken. Bananenbrood wordt gezoet door de bananen en een beetje honing, waardoor je helemaal geen suiker meer nodig hebt. Door de bananen heb je tevens geen boter meer nodig. En door volkorenmeel te gebruiken, krijg je zo’n 20 (!) keer meer goede voedingsstoffen binnen dan bij witte bloem. Geen schuldgevoel dus, bij deze lekkernij.

De banaan vormt dus wederom de basis hier. En hoe rijper de banaan, hoe zoeter, en dus ook hoe zoeter je bananenbrood wordt. Een uitgewerkt recept vind je hier.

Ik ben wel eens benieuwd: wat doe jij met overrijpe bananen?

Advertenties

3 gedachtes over “Blog | 3 x wat te doen met overrijpe bananen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s