Blog | Ontbijten met .. Lindy!

In deze nieuwe reeks “Ontbijten met ..” vraag ik anderen wat zij nou eigenlijk ontbijten. Maar deze eerste keer nemen jullie plaats aan de ontbijttafel samen met míj, want dit keer vertel ik zélf hoe mijn ontbijt er uit ziet.

Het ontbijt is zonder twijfel mijn favoriete eetmoment van de dag. Ja, ik prop ook wel eens een boterham met kaas naar binnen, maar meestal trek ik wel tijd uit voor het ontbijt. Mijn drie favoriete ontbijtjes op een rij.

1. American Pancakes

In het weekend ontbijt ik vaak nog nét wat uitgebreider en één van mijn favoriete ontbijtjes op zondag is dan ook een stapel pancakes. Nee, niet gewoon de pannenkoeken zoals wij die kennen in Nederland, maar dikke, fluffy American pancakes. Heerlijk! Vooral met wat vers fruit en een klodder maple syrup er overheen. Genieten, met een hoofdletter G.

000020170321_075647 20170321_075718

2. Een smoothie (of een smoothiebowl!)

Oké oké, die pancakes zijn niet het meest gezonde ontbijt. Maar alles draait om balans, roep ik. Ik ben dan ook altijd op zoek naar die balans tussen gezond eten en genieten. Doordeweeks ontbijt ik wel vaak gezond, met een smoothie.

Met een smoothie kun je eindeloos variëren maar één ding is bij mij standaard: een banaan in mijn smoothie. Een banaan is een natuurlijke zoetmaker en daarnaast ook gewoon superlekker. Vaak gooi ik daar wat aardbeien, frambozen en/of blauwe bessen bij; en samen met wat havermout en melk blender ik het geheel tot een smoothie. Superlekker!

IMG_20170320_075827_780

Zo’n smoothie drink je dus, maar als je er wat minder melk bij doet, krijg je een smoothiebowl. Ook echt superlekker! Dat is dus een beetje zoals een smoothie, maar omdat het wat dikker is, eet je het met een lepel. Zo trick je je hersenen een beetje, omdat je hersenen drinken vaak niet als eten registreren. Maar als je hetzelfde ontbijtje met een lepel eet, dus wel! In een smoothiebowl doe ik vaak nog wat stukjes fruit of muesli. Zo heb je ook nog wat te kauwen en ben je sneller verzadigd.

3. Nicecream

Ook eet ik graag nicecream als ontbijt. Nicecream? Ja, eigenlijk een soort “nice” variant van icecream. Wederom een beetje vergelijkbaar met een smoothie, maar hier gebruik je bevroren fruit en ook weer weinig melk. Daardoor ontstaat een substantie die heel erg op ijs lijkt, maar dan gezond. Vooral in de zomer echt een favoriet!

Benieuwd naar meer ontbijtjes? Houd dan zeker Boter, Kaas & Eieren blog in de gaten, want er volgen nog meer “Ontbijten met ..”-edities! Wil je zelf een keer je ontbijt delen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Advertenties

4 gedachtes over “Blog | Ontbijten met .. Lindy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s