Hotspot | Restaurant/tapasbar Gossimijne

Al heel lang stond het op mijn lijstje, maar nu ben ik er eindelijk geweest: restaurant/tapasbar Gossimijne in Horst. Wat ik ervan vond, dat lees je hier.

Naast lunchen of à la carte eten, kun je bij Gossimijne ook tapassen. Daar gingen wij voor. Voor €27,50 kun je de hele avond onbeperkt gerechtjes bestellen. Iedere ronde kies je twee gerechtjes en zo blijf je doorgaan tot je naar huis kunt rollen.

Ik had thuis natuurlijk al eventjes de menukaart bekeken. Als vegetariër betekent buiten de deur eten namelijk vaak de kunt kiezen uit een salade of frietjes, zeker hier op het platteland. Maar tot mijn grote verrassing stonden er een heleboel groene V-tjes op de kaart! Zo fijn dat je als vegetariër óók eens kunt kiezen.

00020170604_183524

In de eerste ronde koos ik voor de Tjee Mineesalade en de Quinoasalade. De eerstgenoemde was een salade met roombrie, geroosterde zonnebloempitjes, Parmezaanse kaas en een romige dressing. Ondanks dat ik niet zo van Parmezaanse kaas houd, was dit een erg lekkere salade! Ook de Quinoasalade (met komkommer, avocadocrème en tomaat) was ook erg lekker, maar wel een beetje saai.

000120170604_190401
Tjee Mineesalade

In de tweede ronde ging ik voor Uienringen met aïoli en Festival Italiano. Dat was een panna cotta met mozzarella en een chutney van mango met rode peper. De uienringen en de aïoli waren echt onwijs lekker, die kan ik iedereen aanraden. Van de panna cotta had ik hoge verwachtingen, maar die vond ik juist een beetje tegenvallen.

000320170604_193155
Uienringen met aïoli
000220170604_193121
Festival Italiano

Vervolgens koos ik voor de Franse uiensoep en voor de GossiPossi small bites. In de uiensoep dreef krokant stokbrood, gegratineerd met Goudse kaas en roombrie. Dat stokbrood was erg lekker, de soep vond ik wat te sterk. Overigens wel een yay voor het feit dat alle soepen vegetarisch waren of vegetarisch te bestellen waren! De GossiPossi small bites waren twee “kroketjes”, één gevuld met groenten en één gevuld met kaas. Die waren echt súperlekker! Ik heb nog nooit zo’n lekker groentekroketje gehad, wow! Zeker een aanrader, ook als niet-vegetariër.

000520170604_195853
Franse uiensoep
000420170604_195829
GossiPossi small bites

In de vierde ronde koos ik voor Oohh Mais en de Potato onion. Ooh Mais bestond uit gebrande polenta met een crème van zoete aardappel en citroen. Hier was ik vooral benieuwd naar omdat ik vorige week zelf polenta gemaakt had en daar erg enthousiast over was. Ik vond dit gerechtje echter wat tegenvallen. De polenta zelf was erg flauw. De crème van zoete aardappel en citroen was wel erg lekker, maar niet in combinatie met de polenta. Waarschijnlijk weer een gevalletje te hoge verwachtingen. De Potato onion was een gebrande, gepofte witte ui, met daarin aardappel mousseline. Dit bleek erg lekker, maar niet heel speciaal.

000620170604_202558
Oohh Mais
000720170604_202625
Potato onion

Tenslotte koos ik nog voor twee desserts in de vijfde ronde. De Lemon pie sprak mij erg aan maar toen bleek dat daar gelatine in zat, ging ik snel op zoek naar een alternatief. Ik ging uiteindelijk voor de Crème brûlée en de Appeltaartfrietjes met kaneelijs. Beide toetjes waren echt heerlijk! Met desserts kan het dan ook bijna niet misgaan.

000820170604_204506
Crème brûlée
000920170604_204532
Appeltaartfrietjes met kaneelijs

Het tapas-concept vind ik echt zó leuk! Omdat je telkens kleine gerechtjes eet, kun je heel veel verschillende dingen proeven. Ook is het fijn dat er voor ieder wat wils is, er is vlees, vis, vegetarisch.. Ook was er een allergenenkaart zodat je ook met een allergie iets lekkers kunt kiezen. Gossimijne, mij zie je nog wel eens terug!

Gossimijne vind je in het centrum van Horst, maar ook in Vegchel, Uden, Oss, Venray en Den Bosch.

Ben jij al eens bij Gossimijne geweest?

Advertenties

3 gedachtes over “Hotspot | Restaurant/tapasbar Gossimijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s