Recept | Oreocupcakes

Ik ben zo’n beetje de voorzitter van de oreo fanclub (zou die écht bestaan?). Alles waar oreo op of in zit, wil ik proeven. Oreo ijs, oreo milkshake, oreo cheesecake en ga zo maar even door. Waarschijnlijk heb ik het wel eens geproefd. Want oreo.

Toen ik ging brainstormen voor mijn kraampje op Grashoek Smaakt Naar Meer, was één ding dan ook meteen duidelijk: oreocupcakes! De oreocupcakes deden het erg goed in mijn kraampje en waren één van de eerste soorten die uitverkocht waren.

Benodigdheden (voor 12 cupcakes):

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker
  • 125 g boter + 250 g voor botercrème
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillearoma
  • 1½ pak oreo-koekjes
  • 250 g poedersuiker
  • 2 el heet water

Doe 125 g boter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg nu één voor een de eieren toe en mix het beslag weer.  Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en als laatste de melk en de vanille aroma toe. Mix tot het een luchtig en glad beslag wordt.

Breek dan een halve tot driekwart pak oreo-koekjes in middelgrote stukken en roer deze door het beslag.

Verdeel dan het beslag over 12 cupcakevormpjes. Als ik papieren bakvormpjes gebruik, zet ik deze in een cupcake bakblik, omdat ze zo een mooie ronde vorm krijgen. Als je siliconen bakvormpjes gebruikt, hoeft dit niet.

00020170519_171438

De cakejes moeten 20-25 minuten bakken in een oven van 170°C. Om te controleren of ze gaar zijn, steek je een satéprikker in het midden van de cupcake. Wanneer de satéprikker er droog en schoon uitkomt, zijn de cakejes gaar.

Laat de cakejes goed afkoelen. Ondertussen kun je wel vast de botercrème maken. Roer de boter tot deze zacht is en meng deze dan met de poedersuiker. Doe er tenslotte nog 2 eetlepels heet water bij. Mix tot je een glad geheel hebt.

Houd 6 oreo-koekjes opzij en snijd deze doormidden, zodat je 12 halve maantjes hebt. Houd dan nog 2 oreo-koekjes achter de hand. Verkruimel de rest van de oreo-koekjes in fijne stukken en roer deze door de botercrème.

Als de cupcakes goed afgekoeld zijn, kun je de botercrème op de cupcakes spuiten. Leg op iedere toef botercrème een halve oreo. Verkruimel de overige twee oreo-koekjes tot fijne kruimels en strooi deze over de botercrème.

000020170520_193231

00020170520_082802

Je kunt de cupcakes twee tot drie dagen bewaren. Het beste kun je ze buiten de koelkast bewaren, omdat de cupcakes zelf droog worden van die koude lucht. Bewaar ze bijvoorbeeld op kamertemperatuur in een afgesloten taartbox.

Heb je mijn oreocupcakes geprobeerd tijdens het Grashoek Smaakt Naar Meer weekend? Ga je ze zelf eens maken?

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Oreocupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s