Recept | Nicecream

Nicecream? Ja, nicecream. Icecream, maar dan de ‘nice’-variant, omdat het zoveel gezonder is. Vooral in de lente en in de zomer eet ik dit heel vaak en zelfs regelmatig als ontbijt. En dat kan dus ook gewoon, want nicecream is hartstikke gezond.

Toen ik begon met gezonder eten, ontbeet ik vaak met een smoothie. Fruit in de blender, wat water, melk of yoghurt erbij, en voilà. Maar na een uurtje of twee had ik dan weer flinke honger. Toen ben ik overgegaan op de zogenaamde smoothiebowl (“smoothie in een kom”). Vergelijkbaar met een smoothie, maar dan wat dikker, omdat je minder vloeistof toevoegt. Daarnaast eet je een smoothiebowl met een lepel, en een smoothie drink je. Op een gegeven moment ontdekte ik via Instagram ook nicecream: een soort vervanger voor ijs.

00020170427_095911

Nicecream is lekker, vult goed en dus ook nog eens supergezond. Door er nog wat toppings op te doen, moet je extra kauwen en dat zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent. Zeker in vergelijking met een smoothie (misschien wel met dezelfde ingrediënten!): als je iets drinkt, registreren je hersenen dat minder snel of helemaal niet als voedsel. Je hebt dan misschien het gevoel dat je niet vol raakt, terwijl je eigenlijk dezelfde voedingsstoffen binnengekregen hebt.

Benodigdheden (voor 1 persoon)

  • 1 (bevroren) banaan
  • 200 g bosvruchten uit de diepvries
  • 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • 50 – 100 ml melk
  • Toppings: vers fruit, rozijnen, koksrasp, noten etc.

Nicecream maken is heel makkelijk, maar je hebt er wel een sterke blender voor nodig. Ben je bang dat je blender het bevroren fruit niet kapot kan malen? Haal het fruit dan een half uurtje van tevoren uit de diepvries.

00020170427_095451

Doe alle ingrediënten in de blender en laat alles goed door elkaar mengen. Kijk er vooral naar dat de bevroren bosvruchten helemaal fijn gemaald zijn; het wil wel eens voorkomen dat er grote brokken overblijven.

00020170427_095624

Maak het dan af met wat toppings. Ik gebruik vaak verse blauwe bessen of aardbeien als topping. Daarnaast vind ik noten of een in stukjes gesneden mueslireep erg lekker voor een bite, en kokosrasp voor de smaak. Dit keer gebruikte ik blauwe bessen, amandelen, een Eat Natural reep en kokosrasp als topping.

00020170427_095915

00020170427_095947

Nicecream kun je natuurlijk eindeloos variëren qua fruit. Wel gebruik ik altijd een banaan als basis. Andere favoriete fruitcombinaties zijn banaan, mango & nectarine; en banaan, blauwe bessen & aardbeien.

Eet jij wel eens nicecream? Wat is jouw favoriete fruitcombinatie?

Advertenties

5 gedachtes over “Recept | Nicecream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s