Recept | Hondenijsjes

Wat is het (lekker!) warm he? Dat vindt je hondje ook! Je hond gaat daar net iets anders mee om dan jijzelf. Wij mensen zweten, maar een hond kan z’n warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond niet oververhit raakt.

Een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je hond niet oververhit raakt, is je hond niet in de felle zon laten en zorgen dat er te allen tijde voldoende koud, vers water staat. Daarnaast is het belangrijk dat de hond kan afkoelen; denk aan schaduw, zwemwater of .. een hondenijsje!

Daarom dit keer een recept dat nét wat anders is dan jullie van me gewend zijn: een recept voor honden! Ik ontdekte namelijk dat onze hond enorm van ijsjes houdt en dat ‘ie dol is op zo’n ijsje met warm weer. Deze hondenijsjes zijn ontzettend simpel, maar je zult zien dat je hond er gek op is!

00020170516_105605(0)

00020170516_105549

Benodigdheden (voor 5 ijsjes):

  • ± 200 g hondenbrokken
  • 5 hondenkoekjes
  • 5 kauwstaafjes
  • 500 ml water
  • 5 plastic bekertjes

Verdeel de brokken over de vijf bekertjes. Verkruimel in ieder bekertje een hondenkoekje.

00020170515_154208

Vul dan ieder bekertje met water, zodat de brokjes net onder water staan. Bij mij was dat ongeveer 100 ml water per bekertje. Zet tenslotte een kauwstaafje rechtop in het midden.

00020170515_154449.jpg

Zet de hondenijsjes dan in de diepvries. Ik maak ze meestal een dag van tevoren omdat het zo’n vijf tot zes uur duurt voordat ze goed bevroren zijn. Als je een bekertje uit de diepvries haalt, laat het ijsje meestal wel los als je het bekertje met een warme hand omklemt. Lukt dat niet? Knip het bekertje dan op twee plekken in, dan kun je het bekertje er zo afhalen.

000020170516_104205

000020170516_104222

Onze hond staat altijd te springen om deze hondenijsjes, zo ook deze keer! Maak jij wel eens hondenijsjes voor je hond?

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Recept | Hondenijsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s