Hotspot | MUNT saladebar, Nijmegen

Als klein kind was ik ooit in een restaurant in Duitsland. Ze hadden daar een grote saladebar en je mocht zelf je salade samenstellen én zo vaak opscheppen als je zelf wilde. Over dat restaurant en die saladebar (geen idee meer waar dat was, overigens) praat ik nog steeds. Zelf je salade samenstellen, hoe tof is dat?!

Toevallig liep ik in hartje Nijmegen tegen MUNT aan. MUNT is een saladebar, waar je terecht kunt voor onder andere maaltijdsalades, soepjes en sapjes maar dus ook je eigen salade kunt samenstellen! Je begrijpt het al, ik was helemaal in mijn nopjes.

000020170323_111729

000020170323_111916

Het pand van MUNT is echt onwijs leuk! En van de menukaart en het zicht op een bar met allerlei groentes alleen al werd ik heel blij. Ik koos ervoor om zelf een salade samen te stellen. Ik ging voor gemengde sla met broccoli, maïs en wortel en daarbij gemengde noten en avocado. Alles zag er in ieder geval lekker vers uit. De avocado werd zelfs op moment van bestellen nog gesneden.

Ik koos voor een salade om mee te nemen dus het proeven moest nog even wachten. Eenmaal gearriveerd op mijn werk, kon ik eindelijk de salade proeven. En wat was ‘ie lekker zeg! Ik denk dat ik dat zo ongeveer drie keer hardop tegen mezelf heb gezegd.

000020170323_112158

En qua prijs? Tja, het ding met salades is dat het altijd véél goedkoper is om het zelf te maken dan om een salade in een restaurantje te eten. Maar gezien de luxe en grootte van mijn salade, vond ik €7,50 om een eigen salade samen te stellen, nog best oké. Wel kostte het €1,00 extra om avocado erbij te nemen. Klein nadeel, maar dat is de avocado wel waard.

Ik kan jullie zéker aanraden om zo tijdens lunchtijd langs MUNT te gaan, voor een lekkere salade (of een van de andere lekkere dingen die op het menu staan!). MUNT saladebar is te vinden in Nijmegen, In de Betouwstraat 28 (vlak langs Keizer Karelplein, op loopafstand van het Centraal Station!).

Ben jij wel eens bij een saladebar geweest? Tips zijn altijd welkom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s