Recept | Bosvruchtencheesecake met bastogne & caramel

Het ‘leukste’ aan cheesecake vind ik dat je er eindeloos combinaties mee kunt maken. De bodem, de vulling, de topping.. Zoveel mogelijkheden. Deze keer koos ik voor een bodem van bastognekoekjes, een vulling met bosvruchten en een topping met caramel.

Deze cheesecake is een no-bake cheesecake en hoeft dus niet in de oven gebakken te worden. Overigens is deze cheesecake vegetarisch, mits je kiest voor vegetarische roomkaas en Griekse yoghurt. Cheesecake maken zonder gelatine is altijd nét wat lastiger en de eerste poging eindigde dan ook meer als cheese-pudding dan als cheesecake. Maar bij de tweede poging bleef de taart recht overeind en nog belangrijk: de taart smaakt echt onwijs lekker!

20170423_105459

Benodigdheden:

 • 100 g roomboter of margarine
 • 300 g bastognekoekjes
 • 225 g roomkaas (ook wel ‘zuivelspread’)
 • 300 g Griekse yoghurt
 • 420 g slagroom
 • 50 g kristalsuiker
 • 8 g (1 zakje) vanillesuiker
 • 32  g (4 zakjes) klopfix
 • 1 blik HAK vlaaifruit Bosvruchten (deze variant en Kersen zijn vegetarisch, Aardbeien niet!)
 • topping: 3 blokjes caramel fudge (van Johnny Doodle zijn vegetarisch, van Lonka niet), 1 bastogne koekje & Verkade caramelbites

Begin met het verkruimelen van de bastognekoekjes met een keukenmachine. Verhit de boter in een pannetje en meng de koekkruimels onder de gesmolten boter. Schep het koekmengsel vervolgens in een Ø26 cm springvorm. Druk het met de bolle kant van de lepel aan tot een vlak geheel. Zet deze bodem dan even in de koelkast om af te koelen.

Ga verder met de cheesevulling. Begin met het mengen van de roomkaas, de Griekse yoghurt, de suiker en de vanillesuiker. Doe deze in een kom en meng alles goed door elkaar. Let bij de Griekse yoghurt wel even op dat je het dikke yoghurt neemt, geen dunne yoghurt.

Klop vervolgens in een andere kom de slagroom samen met de klopfix stijf. Als de slagroom stijf is, roer je deze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Doe dit met een lepel want als je de slagroom te lang klopt, wordt ‘ie weer (te) dun en dan zal de cheesecake niet stijf worden. Je kunt er nog voor kiezen om bastogne door de cheesevulling te verkruimelen, maar ik heb dat niet gedaan.

Pak dan de bodem er weer bij en verdeel het blikje vlaaifruit over de bodem. Schep daar de cheesevulling op en zet het geheel in de koelkast. Laat de taart zo’n 4 à 5 uur opstijven.

Net voor het serveren, maak je de taart af met de toppings. Snijd de blokjes caramel fudge in 12 kleinere blokjes. Snijd ook de Verkade bites doormidden. Verkruimel dan de bastogne over de taart en strooi de fudge en de bites er overheen.

20170423_110517

Wat is jouw favoriete “smaak” cheesecake?

Advertenties

7 gedachtes over “Recept | Bosvruchtencheesecake met bastogne & caramel

 1. Ik ben echt een fan van cheesecake. Mijn favoriet: bodem: Lotus koffiekoekjes/boter, dan dulce de Lech , dat bedekken met rijpe banaanplakjes, dan mengsel van slagroom/mascarpone/beetje suiker/vanille/ Klopfix, bovenop heel fijne kruimels van lotuskoek. Jammie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s