Test | De grote paaseitjes-test

Het is alweer bijna Pasen! Supermarkten en winkels stromen over van de chocolade paaseieren, maar welke moet je in hemelsnaam kopen? Welke zijn het áller-, allerlekkerste? Ik testte een heleboel (écht een heleboel!) soorten paaseitjes en zocht uit welke de lekkerste zijn.

Tony’s Chocolonely paaseieren

Prijs: €2,99 voor 162 g (€1,84/100 g)

Tony’s wint sowieso de prijs voor de allerleukste verpakking, maar uiteindelijk gaat het toch om wat erin zit. Het doosje bevat twaalf eieren in zeven verschillende smaken: melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout, puur pecan kokos en puur amandel zeezout.

0000 TONY'S20170319_164427

De smaken in het doosje zijn smaken die ook als chocoladereep verkocht worden. Al met al is het hele doosje paaseieren gewoon heel erg lekker. Ik had drie favorieten in dit doosje: puur amandel zeezout, melk noga en melk karamel zeezout. Drie keer ‘wow’ voor die paaseitjes! En een groot compliment voor Tony’s Chocolonely omdat bijzondere smaakjes als zeezout of noga zó goed uitkomen in hun chocolade. De enige paaseieren hier waar ik niet zo’n fan van ben, is puur en puur pecan kokos (maar hè, ik houd überhaupt niet zo van pure chocolade).


Kruidvat huismerk paaseieren

Prijs: €1,79 voor 200 g (€0,90/100 g)

0000KV20170319_163548

Bij Kruidvat scoorde ik een mixzakje met gevulde paaseieren. De smaken in het zakje zijn als volgt: aardbei, karamel, pistache, mokka en praline. De paaseieren met gele wikkel (wit praline) zijn heel erg lekker. Bij alle andere paaseieren vind ik dat ze een vieze nasmaak hebben en bij drie paaseieren proeft de vulling heel chemisch. Zo is het paasei van melkchocolade met karamelvulling op zich wel lekker, maar daarna blijft een vies nasmaakje hangen.

Al met al: absoluut niet de beste paaseitjes, voornamelijk door een chemisch smaakje en een vieze nasmaak. Want om nou een heel zakje te kopen voor drie witte paaseieren met pralinevulling, nou nee.


Jumbo huismerk paaseieren

Prijs: 1,99 voor 200 g (€1,00/100 g)

0000 JUMBO20170319_151028

Jumbo huismerk heeft een gigantisch assortiment aan paaseieren en met de ‘3 zakjes voor €5’ deal was het moeilijk om slechts één zakje te kiezen. Uiteindelijk vond ik een mixzakje met zeven verschillende smaken, dus die koos ik. Zeven keer proeven dus. En vooral zeven keer heel benieuwd!

Allereerst de meest “standaard” paaseitjes: puur, melk en wit met pralinevulling. Niet heel bijzonder, maar ze blijken toch alle drie erg lekker te zijn. Vooral wit met praline, hemelse combinatie!

Door naar de niet-zo-standaard paaseitjes. Het paaseitje met karamel zeezout blijkt echt onwijs lekker! Wel heel jammer dat er maar één in het hele zakje zit. Ook het paasei met kokosvulling is erg lekker, al vind ik de nasmaak wat minder. Maar dan moet ik er wel even bijzeggen dat ik niet zo’n fan van kokos ben. Het pure paaseitje met cappuccinovulling is voor mij té puur, maar ook hier weer belangrijk: ik houd helemaal niet van pure chocolade. Degenen in mijn vrijwillige testpanel die wél van pure chocolade houden, vonden dit wél een heel erg lekker paasei!

En tenslotte de absolute winnaar uit dit zakje: melkchocolade met crème brûlée-vulling. Hallelujah. Wat een fantastisch paaseitje! Al met al: een zakje vol lekkere paaseitjes, met als uitblinker de crème brûlée paaseitjes.


Albert Heijn paaseieren die je zelf kunt scheppen

Prijs: €3,99 voor ±240 g (1,66/100 g)

0000 AH SCHEP 20170319_145439

Je kunt bij Albert Heijn zelf je bakje samenstellen en de paaseieren scheppen die jij graag wil. Een beetje als schepsnoep, maar dan met paaseieren.

Wat me vooral opviel is dat hier veel “chique” smaakcombinaties waren, denk aan puur walnootpraline, wit tiramisu, melk crispy hazelnootcrème, wit amandelpraline, puur kersenganache, melk pecan karamel of melk amaretto. Normaal ben ik hier niet zo’n fan van, dus ik ben heel benieuwd naar de smaak. Ik heb wel van iedere smaak minstens één paasei geschept.

20170322_173332.jpg

De buitenkant van de eitjes ziet er in ieder geval al veelbelovend uit. De binnenkant valt echter bij veel eitjes heel erg tegen. Ontzettend zonde. Er zijn twee speciale paaseitjes die lekker zijn, en dan ook écht lekker. Melk crispy hazelnootcrème (donkergroen papiertje) en wit amandelpraline (donkerroze papiertje).

In mijn doosje blijken dus precies twee hele lekkere smaken paaseitjes te zitten. Voor deze paaseieren geldt in het algemeen: ze zien er supermooi uit en het buitenste laagje chocolade is ook écht lekker, maar de vulling verpest het vaak een beetje. Absoluut niet mijn favoriet.


Milka Oreo paaseieren

Prijs: €1,85 voor 100 g (€1,85/100 g)

0000 MILKA OREO20170319_151734

De Milka Oreo paaseieren zijn echt enorm lekker! Ze zijn eigenlijk precies zoals een Milka Oreo chocoladereep, maar dan met nóg meer Oreovulling. Heel erg lekker.

In tegenstelling tot de andere paaseieren, die ik het liefste stukje voor stukje eet, kan ik het bij deze paaseieren ten zeerste aanraden om ze in één keer in je mond te stoppen. Intens genieten.


HEMA huismerk paaseieren

Prijs: €1,75 voor 200 g (€0,88/100 g)

0000 HEMA20170319_151128

Bij HEMA kocht ik een mixzakje met daarin witte chocolade, melkchocolade, pure chocolade, mokka en een soort combinatie tussen melk- en witte chocolade. Het zijn allemaal massieve eitjes.

Over deze paaseieren ben ik eigenlijk zo uitgepraat, want ze zijn gewoon goed. Goed, zoals wij Nederlanders van HEMA gewend zijn. Niets bijzonders, maar heel gewoon. Gewoon lekkere chocolade. Mijn favoriet hier is overigens die mix tussen melk- en witte chocolade: die is nét iets bijzonderder.


Albert Heijn Delicata paaseieren

Prijs: €2,59 voor 250 g (€1,04/100 g)

0000 AH DELICATA20170319_151848

Van de Albert Heijn Delicata-serie koos ik melkchocolade paaseieren met cappuccino crèmevulling. Wat me als eerste opviel is dat er heel veel paaseieren in het zakje zitten, yay! Tijd om te proeven.

De paaseieren hebben een omhulsel van melkchocolade, met daarin een zachtere kern met cappuccinosmaak. En wat zijn ze lekker! De cappuccinosmaak komt heel goed naar voren én combineert goed met de melkchocolade. Lekkere paaseitjes!


Action Easter Moments paaseieren

Prijs: €1,99 voor 400 g (€0,50/100 g)

0000 ACTION20170319_152052

Bij Action kocht ik een (redelijk grote!) zak met melkchocolade paaseieren, met crème vullingen in de smaken chocolade, karamel en hazelnoot. Deze paaseieren scoren echt hoog boven verwachting. Het is lekkere chocolade, een superlekkere vulling mét een of ander crunchy iets erin. Echt onwijs lekker! Overigens kan ik de drie verschillende smaken niet goed van elkaar onderscheiden, maar dat neemt absoluut niet weg dat ze alle drie heel erg lekker zijn.


000020170319_161346

Dus, welke paaseieren moet je absoluut wél kopen en welke kun je beter in de supermarkt laten liggen? Het is héél moeilijk om één favoriet te kiezen, daarom vijf favorieten. Die vijf favorieten zijn het doosje van Tony’s Chocolonely, de crème brûlée paaseieren uit het mixzakje van Jumbo, de Albert Heijn Delicata cappuccino paaseieren, de paaseieren van Action én de Milka Oreo paaseieren. Als de prijs dan óók nog meetelt, staan de paaseitjes van Action stipt op nummer één!

De schep-paaseitjes van Albert Heijn en de Kruidvat huismerk paaseieren mag je best in de schappen laten liggen.

Heb jij al een favoriet paaseitje? Ik ben heel benieuwd!

Advertenties

11 gedachtes over “Test | De grote paaseitjes-test

  1. De Hema had vroeger een heel zakje met alleen maar massieve mocca eitjes, VERRUKKELIJK. Helaas zitten er nu nog maar een paar in een gemengd zakje. Heel erg jammer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s