Hotspot | Yoghurt Barn, Nijmegen

Afgelopen week werd een nieuwe Yoghurt Barn gelanceerd, in Nijmegen. Nou is de Yoghurt Barn niets nieuws in Nederland, maar als zuiderling (en tot dusver geen Yoghurt Barns in het Zuiden!) was ik er nog nooit geweest. Hoog tijd dus voor een bezoekje én een leuk verslag!

Allereerst: de Yoghurt Barn voor degenen die het nog niet kennen. Yoghurt Barn is ooit gestart als idee om yoghurt buitenshuis te brengen. Met een passie voor wat allemaal kan met yoghurt, hebben Esther en Wouter daarom hun eerste Yoghurt Barn geopend. Inmiddels zijn er meer dan 10 vestigingen door het hele land.

Wij houden van yoghurt, wij zijn yoghurt! Vers, frozen, traditioneel, dik en dun, soja of geiten. Bij ons kun je helemaal los. Met een lepel, rietje, of zelf met een vork! Biologisch en dus verantwoord, maar vooral… Loei Lekker! Stel je eigen yoghurt samen of kies één van onze samengestelde Specials! Wij kunnen niet wachten je mee te nemen in de wereld van yoghurt! – Yoghurt Barn

Zoals gezegd werd de Yoghurt Barn in Nijmegen afgelopen week geopend en dat was dan ook wel te merken. Ik heb drie kwartier (!) in de rij gestaan voor ik kon bestellen. Die yoghurt kon het maar beter waard zijn. Overigens heb ik in die drie kwartier wel goed rond kunnen kijken en wát een leuke ruimte is het geworden!

00020170323_091700

Toen ik eindelijk aan de beurt was, koos ik voor het ‘Barn Breakfast’: een ontbijtcombi met een yoghurt special, een warme drank en een croissantje of een stukje oerbrood. Ik nam de ‘Brownie Bango’ yoghurt special, boerenyoghurt met mangostukjes, mangosiroop, stukjes walnoot en brownie chunks. Daar nam ik een cappuccino en een plakje oerbrood bij. Dit ontbijtje kostte €7,50, een redelijke prijs naar mijn mening. Als student kreeg ik zelfs nog korting (oké, ik ben eigenlijk geen student meer maar heb nog wel een studentenkaart, hihi!), waardoor het ontbijt nog maar €6,95 kostte.

Eerst moeten er natuurlijk foto’s gemaakt worden want als één ding over de Yoghurt Barn zeker is, is dat het eten er enorm fotogeniek uitziet.

000020170323_095324

Maar dan: tijd om te proeven.. Ik nam voorzichtig een hapje van mijn yoghurt en die bleek enorm lekker te zijn! Volle boerenyoghurt, met daarin het friszure van mango én het zoete, plakkerige van stukjes brownie. En daarbij gaven de stukjes walnoot het geheel een lekkere bite. Deze yoghurt special is helemaal goedgekeurd!

Het oerbrood was nog een beetje warm toen ik het kreeg, yum! Het is een heel klein beetje te vergelijken met rozijnenbrood, maar ook weer niet helemaal. En het is een klein beetje te vergelijken met zuurdesembrood, maar ook dat weer niet helemaal. Laten we het houden op een combinatie van zuurdesembrood en rozijnenbrood, met een krokant korstje. Heel erg lekker!

000020170323_100126

Ik ben heel erg enthousiast over het ontbijtje dat ik heb gehad bij de Yoghurt Barn, maar het is wel een heel stevig ontbijt (en ik had zelfs nog maar een medium yoghurt!). Stiekem ben ik nu wel heel benieuwd geworden naar de andere yoghurt specials, dus als ik weer eens in de buurt van een Yoghurt Barn kom… Yoghurt Barn, I’ll be back!

Yoghurt Barn is te vinden in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Leiden en nu dus ook in Nijmegen.

Advertenties

Een gedachte over “Hotspot | Yoghurt Barn, Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s