Blog | 10 x wat ik zou eten op mijn laatste dag

Stel: ik wist dat ik nog maar één dag te leven zou hebben (no worries hoor, ik ben zover ik weet helemaal gezond!), wat zou ik dan eten? Die vraag kwam in me op en het leek me een leuk ideetje voor een blog. Een lijstje: tien dingen die ik sowieso op mijn laatste dag op aarde zou willen eten.

1. Spaghetti. Al sinds ik klein ben, houd ik enorm veel van spaghetti. En dan vooral met tomatensaus en lekker veel groenten.

2. Smoothie. ’s Ochtends ontbijt ik vaak met een smoothie. In mijn smoothie gaat vrijwel altijd banaan, havermout en melk als basis. Eén van mijn favoriete smoothies is er eentje met aardbei en blauwe bessen. Zou ik iedere dag kunnen eten (drinken!).

IMG_20170320_075827_780

3. Risotto. Pas twee à drie jaar geleden at ik voor het eerst risotto. Wauw, wat is dat lekker. En je kunt eindeloos variëren. Mijn favoriet blijft toch wel die met flink veel knoflook.

00020170205_124000

4. Avocado. Ook avocado eet ik nog niet zo heel lang. Zo’n vier à vijf jaar nam ik zo ongeveer een hap uit een avocado en dat vond ik ontzettend goor. Later leerde ik dat het als guacamole, als dip of als plakjes (bijvoorbeeld met ei of tomaat, yum!) juist echt superlekker is. Yep, avocado hoort zeker in dit rijtje thuis.

00020161219_112924

5. Kaas. No such thing as too much cheese. Ever. Plakjes kaas, camembert, brie, mozzarella, feta.. Kaas is áltijd goed.

6. Worteltjes met houmous. Geef me een bak houmous en wat worteltjes en voor je twee keer met je ogen geknipperd hebt, is het op. Dit kan ik zo vaak eten en het blijft lekker. En dan vooral de pikante houmous van LIDL.

7. Zoete aardappel. Zoete aardappel is ook relatief nieuw voor mij, maar sinds zo’n drie à vier jaar staat het regelmatig op mijn menu. In een soepje, als stamppot, geroerbakt, gevuld of mijn favoriet: zoete aardappelfrietjes uit de oven. Smullen!

 

8. Pindakaas. Iets wat écht niet kan missen in dit lijstje, is pindakaas. En dan vooral pindakaas met stukjes erin.

9. Ei. Heel simpel, maar ik kan zo intens genieten van een eitje. Hardgekookt, gebakken, gepocheerd, geroerbakt.. Een ei hoort erbei (haha!).

10. Nacho’s. Nacho’s horen zeker in dit lijstje. Want nacho’s zijn gewoon fantastisch. Het liefst met flink veel groenten, kaas, guacamole en een spicy sausje erbij. Meer uitleg is niet nodig, toch? Heaven.

00020170104_124358

Inmiddels heb ik op die laatste dag waarschijnlijk wel flink mijn buik vol, maar dan tenminste wél met mijn favoriete eten. Wat zou jij graag eten als je wist dat je nog maar één dag te leven had?

Advertenties

2 gedachtes over “Blog | 10 x wat ik zou eten op mijn laatste dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s