Review | Sharp Sharp

Afgelopen weekend liep ik toevallig tegen de stand van Sharp Sharp aan. Sharp Sharp is een bedrijfje met healthy treats & sweets. Het bedrijf is ontstaan vanuit een passie voor gezond en lekker eten. Daarnaast hechten oprichters Renate en Frank ook veel waarde aan gezond eten dat ook puur is: gemaakt van duurzame en verantwoorde ingrediënten en zonder gekke chemische toevoegingen.

Ingrediënten worden heel bewust uitgekozen. Alle producten zijn veganistisch, glutenvrij, suikervrij én biologisch (wow for that!).

“Wij combineren kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker.” – Sharp Sharp

De stand van Sharp Sharp dus. Het zag er zo leuk uit! Al die kleurtjes. Niet wetende wat ik eigenlijk precies bestelde maar vooral uit nieuwsgierigheid, bestelde ik twee taartjes: ‘Hello Ginger, I’m Mango’ en ‘Don’t be Chai, Pumpkinpie’. Wat ik ervan vond, deel ik hier graag met jullie.

000020170311_172350

Hello Ginger, I’m Mango

00020170311_172357

Ingrediënten: dadels, mango, sinaasappel,  kokosolie, olijfolie, lijnzaad, maple syrup, kardemom,  vanille, baksoda, pecannoten, boekweitvlokken, amandelen, zout, citroen, agar agar en gember.

Héél veel smaken in één taartje. Een bodem van kardemon koekjes met pecannoten, een vulling van dadels, amandelen en mango en een toplaagje van mango, sinaasappel en gember. Kruidig en fris in één. Twee totaal verschillende smaken die je in eerste opzicht misschien niet bij elkaar zou gebruiken, maar dit taartje bewijst het tegendeel. Het is een fantastische combinatie. Het taartje is lekker verfrissend, met een kruidige twist. En nóg lekkerder dan verwacht.

Don’t be Chai, Pumpkinpie

00020170311_172353

Ingrediënten: pompoen, Rosie oats, pecannoten, kokosolie, dadels, amandelen, maple syrup, vanille, zout, cacao boter, baksoda, cashewnoten, frambozen, mandarijn, arrowroot, citroen, gember, kruiden, cranberries en blauwe bessen. 

Zelf omschrijft Sharp Sharp dit als een ode aan de herfst en aan de heerlijke pompoenen. Stel het je voor als een kopje Chai met een pompoentaartje. En zo proeft dit dan ook precies. Een bodem van havermout, een pompoenlaagje met chaikruiden en een fruitig cranberry laagje. Wederom een fantastische combinatie tussen zoet en kruidig. Je proeft zowel de pompoen als de frisse cranberries heel goed. Ook hier geldt weer: verfrissend met een kruidige twist. Onwijs lekker!

0000020170311_104106

Vóór dit weekend kende ik Sharp Sharp nog niet, maar inmiddels ben ik heel erg fan. Naast de twee smaakjes die ik geprobeerd heb, zijn er nog tig andere smaakjes waar ik heel erg benieuwd naar ben. Veganistisch, glutenvrij, suikervrij, biologisch en dus ook nog eens superlekker. Beter kan niet, toch?

Sharp Sharp heeft een store / cakebar in Rotterdam, maar deze leuke healthy treats & sweets kun je ook op meerdere plekken door het land heen scoren. Voor een lijst met verkooppunten, zie hier.

Kende jij Sharp Sharp al? Heb je al eens iets geprobeerd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s