Recept | Knoflookrisotto

Ongeveer twee jaar geleden maakte en at ik pas voor het eerst risotto. Sindsdien maak ik elke maand minstens één keer risotťo, want wat is dát lekker. Wat heb ik gemist al die jaren?! Met wat leftovers maakte ik een tijdje geleden knoflookrisotto en dat bleek een groot succes! Gegarandeerd de hele avond een knoflooklucht uit je mond, maar ook gegarandeerd een superlekker bordje eten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

 • 100 à 200 g risottorijst (heb je grote honger of niet?)
 • 50 g feta
 • 1 witte ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 blokje groentebouillon
 • boter
 • handje rucola
 • handje taugé
 • 2 wortels
 • ½ gele paprika (rood/oranje kan ook, als het maar zoete paprika is)
 • ± 3 à 4 grote roosjes broccoli
 • kruiden: zwarte peper, oregano

Snijd de ui en de teentjes knoflook in grove stukken. Smelt dan wat boter in een ketel en bak de ui en knoflook met wat oregano en zwarte peper. Doe na een paar minuutjes de risottorijst in de ketel erbij en bak deze kort, totdat de korrels wat glazig kijken.

Doe dan de bouillonblok erbij en schud ongeveer 200 ml water erbij. Risottorijst verschilt van gewone rijst in dat het veel meer vocht opneemt. Houd aan dat iedere 100 g risottorijst ongeveer 300 ml water (of bouillon) opneemt. Voeg langzaam meer water toe, maar doe dit pas als de rijst het vocht bijna volledig heeft opgenomen.

00020170205_1239110000

 

Snijd ondertussen de wortel en paprika in stukjes en de broccoli in fijnere roosjes. Kook dit zo’n 10 minuutjes in een andere ketel en zet dan aan de kant tot de rijst gaar is. De feta kun je ondertussen ook al in stukjes snijden.

00020170205_124000

Na zo’n 20 à 25 minuten in de risottorijst gaar. Wees op het laatst daarom voorzichtig met vocht erbij doen, omdat de risottorijst op een gegeven moment “verzadigd” is en weinig vocht meer opneemt. Schep tenslotte de taugé en de gekookte groenten hier doorheen en breng eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout. Doe dan op je bord de rucola en feta erbij. Smakelijk!

Eet jij graag risotto? Wat is jouw favoriete combinatie?

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Knoflookrisotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s