Recept | Brownietaart

Alle lekkere (en slechte!) dingen met chocolade in één taart. Dat kan niet mis gaan, toch?

Benodigdheden:

 • 100 g pure chocolade
 • 50 g melkchocolade
 • 150 g roomboter + 100 g voor de botercrème
 • 125 g suiker
 • 100 g poedersuiker
 • 8 g vanillesuiker
 • 75 g lichtbruine basterdsuiker
 • 50 g donkerbruine basterdsuiker
 • 150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 g bloem + ½ zakje bakpoeder, 8 g)
 • 4 eieren
 • snufje zout
 • 1 eetlepel heet water
 • 2 Kinder bueno’s
 • 1 pak Oreo koekjes
 • handje M&M’s
 • handje Maltesers

Breek alle chocolade in stukken en doe deze samen met de boter in een glazen kom of pannetje. Laat dit smelten in de magnetron of op laag vuur. Roer ondertussen zodat je geen klonters overhoudt. Roer de suiker, de licht- en donkerbruine basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor met een lepel. Roer hier vervolgens het bakmeel en het snufje zout doorheen. Roer de eieren dan één voor één door het beslag en blijf roeren tot een glad geheel ontstaat. Breek tenslotte de helft van de Oreo’s in stukjes en roer deze door het beslag.

Vet dan een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Ik gebruikte een ∅24 cm (hartjes)vorm. Schep het beslag in de vorm en plaats deze 35 à 45 minuten in een heteluchtoven van 175ºC. Let op dat je niet té lang laat bakken, want de brownietaart moet smeuïg zijn vanbinnen, niet droog. Laat de brownietaart in de vorm afkoelen.

00020170212_113405

Als de taart goed afgekoeld is, kun je hem uit de bakvorm halen. Maak dan de botercrème. Meng dan 100 g zachte (!) boter met de poedersuiker en mix goed. Zorg dat er geen klontjes boter meer achterblijven. Voeg tenslotte 1 eetlepel heet water toe aan het botermengsel en mix nog eens goed.

Je kunt botercrème ook heel makkelijk kleuren. Voor rode botercrème gebruik je bijvoorbeeld bietensap en voor groene botercrème matchapoeder.

Schep de botercrème op de taart en verdeel deze met een mes. Breek dan de Oreo’s en de Kinder bueno’s in stukjes en “duw” deze in de botercrème. Verdeel tenslotte de Maltesers en de M&M’s over de taart en druk deze licht in de botercrème. De taart kun je het beste buiten de koelkast bewaren, op een plek die niet té warm is. Een kelder of voorraadkast is perfect. In de koelkast wordt deze taart namelijk snel droog.

00020170212_120217

00020170212_120212

Ga jij iemand verrassen met zelfgemaakt gebak op Valentijnsdag? Wat heb jij gemaakt?

Advertenties

4 gedachtes over “Recept | Brownietaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s