Blog | Australië, het chocoladeparadijs

Precies één jaar geleden vertrok ik naar Australië. Omdat het morgen, 14 februari Valentijnsdag is en omdat we dan met z’n allen geacht worden veel te dure Valentijnschocolade aan onze geliefde te geven (of zoals ik: in m’n eentje met een stuk chocolade en mr. Netflix op de bank kruipen), is vandaag een goed moment om terug te blikken op het chocoladeparadijs dat Australië heet.

Toen ik in Australië kwam, was het alsof ik Willy Wonka’s Chocolate Factory binnenwandelde. De eerste stop: Chocolate Bars. Een wát? Een Chocolate Bar is een restaurant waar letterlijk ieder gerecht op de menukaart chocolade bevat. Kiezen is bijna onmogelijk, want je wilt gegarandeerd alles proeven. Van chocolademelk met marshmallows tot Belgische wafels met chocolade, van chocoladefondue tot chocoladepizza’s (ja, echt!) en van chocolademilkshakes tot ijs met drie soorten chocolade toppings.. Hallelujah.

Minstens net zo fantastisch is de chocoladeafdeling in de supermarkten. Ik weet niet zo goed waar te beginnen – maar laat ik aanvangen met één van mijn favorieten. De Tim Tam. Dit koekje bestaat uit twee lagen chocoladebiscuit, met daartussen een chocolade crème vulling. En dat dan in minstens twintig verschillende smaken (karamel, espresso, pindakaas..). Het koekje is vooral bekend om de “Tim Tam slam”:  je bijt overstaande diagonale hoeken van een Tim Tam af, doopt het koekje in een warme drank en je slurpt de drank op door de Tim Tam te gebruiken als rietje. Vervolgens heb je een halve seconde om het hele koekje naar binnen te werken, voordat het helemaal uit elkaar valt. Heaven! PS: ik heb nog steeds één doos Australische Tim Tams thuis liggen, nadat ik inmiddels al zeven maanden terug ben!

Door naar nóg meer chocolade. Waar wij in Nederland vooral de langwerpige KitKat repen kennen, kent men in Australië daarnaast ook KitKat tabletten. En niet simpelweg de chocolade variant, maar smaakjes als Cookies & Cream, Salted Caramel, Dark Chocolade of Mint, gecombineerd met het klassieke van KitKat: chocolade en biscuit.

KitKat_2.jpg
Cookies & Cream KitKat

 Een ander hoogtepunt in de supermarkt in Australië zijn de Cadbury Dairy Milk repen. Ze zijn niet fysiek in Nederland te verkrijgen, en daarom des te lekkerder. Deze chocoladerepen zijn in zo’n 20 verschillende smaken te krijgen. Een kleine greep uit het assortiment: Oreo, Crunchie, Fruit & Nut, Bubbly, Jelly Popping Candy Beanies, Donut, Mint en (Salted) Caramel. Stuk voor stuk bijzondere smaakjes.

Cadbury Oreo_1.jpg
Cadbury Oreo chocolate

Nog even verder over chocoladerepen. Bekende merken als Rolo en Smarties hebben hier een chocoladereep op de markt gebracht. Een chocoladereep gebaseerd op hun product, dus bijvoorbeeld een reep Rolo, waar de caramel zo lekker uit druipt. Fan-tas-tisch.

Rolo chocolate.jpg
Rolo chocolate

 Een merk dat wij in Nederland ook kennen – Lindt chocolade – heeft in Australië fantastische chocoballetjes op de markt gebracht, die wij dan weer niet kennen. De kern van de balletjes hebben een wisselende smaak – bijvoorbeeld peanut butter, salted caramel of strawberry – en zijn omhuld met een laagje chocolade. Onwijs lekker.

Verder heeft Mars in Australië de zogenaamde Pods op de markt gebracht. Dit is een combinatie van biscuits en chocolade, een soort crunchy variant van chocolade. Er zijn drie varianten van, elk met een vulling van ofwel Mars, Twix of Snickers in het midden. Vet lekker! Ondanks dat ik me er misselijk aan gevreten heb toen mijn vliegtuig drie uur vertraging had, mis ik de Pods nog steeds.

Pods.jpg
Twix & Mars Pods

Tenslotte wil ik jullie nog voorstellen aan Lamingtons. Dit is geen echte chocolade, maar sponscake omhuld met chocolade. Het is een typisch Australisch gebakje en daarom verdient het een plekje hier.

Mochten jullie benieuwd zijn naar meer – want geloof me, Australië heeft nog veel meer te bieden dan al het bovenstaande – eerder gaf ik jullie al een rondleiding door de supermarkt in Australië en nam ik jullie mee naar mijn favoriete hotspots!

Zijn jullie al eens in Australië geweest? Wat was jouw favoriete eetbare “souvenir”?

PS: zien jullie die berg vol chocolade? Die ging mee mijn koffer in naar Nederland. Je had het gezicht van de bagage-incheck-mevrouw moeten zien!

Advertenties

5 gedachtes over “Blog | Australië, het chocoladeparadijs

 1. Hi Lindy!
   
  We found you through Google, and we love your website/blog! Your story about chocolate in Australia is so nice!
   
  Would you be interested in sharing a story with myOZexp?
   
  Our goal is to create a community of bloggers, travellers and expats, future travellers and past explorers in Australia. In our platform anyone can share stories, show beautiful photos, meet other users with unique experiences, exchange information and get inspired for their perfect Australian experience.
   
  I saw your blog and thought that you might be interested in collaborating with us. Would you like to share one of your adventures, life moments, tips or ideas about life in Australia on myOZexp (in your mother tongue and/or English)? We would like to publish a small article with some of your photos. This is a great opportunity to promote your blog and inspire others like you. We will include links to your blog or social profiles on your story. Our team is busy making a whole new professional website for myOZexp!
   
  If you’d like to be part of our community please let me know if you agree, and I will send a guide for your story and some examples.
   
  We created also an Instagram profile (www.instagram.com/myozexp) and every day we share photos of our friends from all corners of this amazing country. Please follow @myozexp and tag your shots #myozexp for the chance to be featured!
   
  Have a great day!
   
  XXX – myOZexp team
  mystory@myozexp.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s