Review | Batavia Dutch Coffee

Vorig jaar was ik een half jaar in Australië en de koffiecultuur die daar heerst, is werkelijk fantastisch. Echt iedereen houdt van koffie (écht iedereen, van heel jong tot heel oud!) en haalt dan ook een beker verse koffie op weg naar school of werk. Heerlijk.

Een cappuccino of een typische Australische Flat White zijn mijn favoriete koffies. Maar als koffieliefhebber sta ik er altijd voor open om nieuwe koffies te proberen. Zo werd ik een tijdje geleden benaderd door Batavia Dutch Coffee en kreeg ik een pakketje thuisgestuurd.

00020170121_105818

Hun product heet ‘Dutch Coffee’. Dutch Coffee wordt gemaakt aan de hand van een langdurig proces: door ijswater heel geduldig over vers gebrande en gemalen koffie te druppelen. Wat overblijft is een pure ijskoffie, zonder suikers, e-nummers of kleurstoffen. Het is geen “gewone” koffie, maar kan puur gedronken worden als ijskoffie, of als basis voor cocktails of desserts. IJskoffie, maar dan zonder slagroom en/of ijs.. Tijd om te testen!

Ik moet er misschien wel bij vertellen dat ik een beetje een softie ben wat betreft koffie. Ik drink koffie eigenlijk nooit heel sterk en meestal zit er dan ook een flinke hoeveelheid melk in mijn koffie.

Ethiopische Limu

De Limu is een krachtige maar kruidige koffie. Het etiket vertel dat tonen van chocolade en gebrande pinda’s kenmerkend zijn voor de koffie en dat kan ik helemaal beamen! Ik heb de koffie gedronken met chocolademelk, ijsklontjes en kaneel. Su-per lekker! De Limu is overigens ook goed puur te drinken, maar als koffiesoftie kies ik toch voor de (alcoholvrije) cocktail!

00020170121_110811.jpg

Ethiopische Yirgacheffe

De Yirgacheffe is wat fruitiger van smaak. Ik dronk deze ijskoffie met ijsklontjes en melk en dat leverde wederom een hele lekkere combinatie op. Het verschil met “gewone” ijskoffie is dat je van “gewone” ijskoffie vaak snel vol zit (want veel slagroom en ijs) en door alle slagroom en ijs proef je de koffie niet echt meer. Bij deze ijskoffie staat de koffie juist centraal.

00020170121_151443

Colombiaanse Santuario

De derde en laatste smaak van Batavia schijnt heel krachtig en kruidig te zijn. Als koffiesoftie was ik dan ook een klein beetje bang voor de smaak van deze ijskoffie, op dezelfde manier als ik “bang” ben voor espresso’s. Met enkel een handje ijsklontjes erin durfde ik het aan en ik moet eerlijk zeggen: het heeft niets van de scherpe of bittere smaak die espresso wél heeft. Ja, het is een krachtige ijskoffie maar op een superlekker manier!

Alle ijskoffies hebben een goede koffiesmaak, zonder bittere of vieze bijsmaakjes. Maar al met al blijft de Limu mijn favoriete smaakje! Pure koffiesmaak, maar niet té sterk voor deze niet-zo-hele-sterke-koffie-koffieliefhebber. Benieuwd geworden naar deze speciale ijskoffies? Hier kun je ze zelf ook bestellen. En met de kortingscode boterkaaseneieren-10% krijg je zelfs nog 10% korting!

Hoe drink jij je ijskoffie het liefst?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s