Recept | Apple Crumble ontbijt

Het ontbijt is het mijn favoriete maaltijd van de dag. Het ontbijt bepaalt bij mij voor een groot deel hoe ik mijn dag begin. Neem ik  – even snel – een mueslireep, krijg ik al snel weer honger en heb ik de hele dag inkakmomentjes. Maar met bijvoorbeeld havermout met banaan of een goed gevulde smoothie, kickstart ik mijn dag juist.

Nu heb ik iets nieuws gevonden wat én lekker is (zeker zo in de winter!) én heel goed vult! Apple Crumble. Nee, niet als dessert maar als ontbijt!

Benodigdheden:

  • 1 grote appel
  • 15 g rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 6 eetlepels (fijne) havermout

Neem een ovenschaaltje van plusminus 10 cm doorsnee. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen en ongeveer driekwart van de kaneel en doe deze in het ovenschaaltje.

00020170128_131215

Verwarm ondertussen op laag vuur de kokosolie en de honing in een steelpannetje. Als ze beide helemaal vloeibaar zijn, doe je de havermout en de rest van de kaneel erbij. Meng dit goed. Schep het havermoutmengsel dan op de appelstukjes.

00020170128_134202

Bak de apple crumble 20 minuten in een heteluchtoven van 200°C. Ook heel erg lekker met een schep volle Griekse yoghurt (en nog wat extra kaneel!). Smakelijk!

00020170128_134457

00020170128_135007

Wat eet jij het liefste als ontbijt?

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Apple Crumble ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s