Review | Johnny Doodle Coffee Cookie Crumble & Sweet Salty Nuts

Een tijdje geleden schreef ik al een review over drie chocoladerepen van Johnny Doodle: Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie en White Speculoos. Stuk voor stuk fantastische repen. Maar nu komt het merk met twee splinternieuwe repen. Allebei melkchocolade, de één Sweet & Salty Nuts en de ander Coffee Cookie Crumble.

Ik moet eerlijk eggen dat mijn chocoladehart al bij het zíén van de repen sneller ging kloppen. En misschien ben ik ook wel een beetje bevooroordeeld, want ik ben al heel erg fan van Johnny Doodle.

000020170127_155000

00020170127_155103

Met veel liefde heb ik de nieuwe smaakjes voor jullie getest. Voor degenen die Johnny Doodle nog niet kennen, ik zal ‘m even kort aan je voorstellen.

Johnny Doodle heeft een aantal soorten fudge en chocoladerepen: “eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking én een mooi verhaal”, schrijven ze zelf. En daar ben ik het volledig mee eens. Dit zijn de vierde en vijfde smaak die ik ga proeven en hopelijk zijn ze net zo fantastisch als de eerste drie. Alle fudge en chocolade zijn overigens vegetarisch, yay!

Sweet & Salty Nuts

00020170127_155626

00020170127_155632

Deze reep wordt omgeschreven als “melkchocolade bestrooid met honing geroosterde en gezouten notenmelange”. De reep zelf ziet er – wederom – al heel erg leuk uit.

Bij deze twee repen kreeg ik een zogenaamde Johnny Doodle hamer. Het is de bedoeling dat je de reep breekt met die hamer: “HIT ME BEFORE YOU EAT ME”. Zo gezegd, zo gedaan. Althans, het was ietwat vreemd om op een reep chocolade te slaan.

Tijd om te proeven! Allereerst: de melkchocolade is echt weer superlekker. Maar ik had niet anders verwacht van Johnny Doodle. Wat er nog bijkomt, is een soort smaakexplosie in je mond. De noten doen zowel denken aan zoete suikerpinda’s als aan gezouten nootjes. Ik had nooit, maar dan echt nóóit gedacht dat zoet en zout zo goed te combineren was. Johnny, wederom een super geslaagde reep! Onwijs lekker.

Coffee Cookie Crumble

00020170127_155926

00020170127_160011

De tweede reep wordt omschreven als “melkchocolade bestrooid met knapperige koffie biscuits”. Als ik even verder kijk naar de ingrediënten zie ik onder andere “koffie spongecake”, “karamel” en “koffiebiscuit” staan. Als koffieliefhebber ben ik nu dus heel benieuwd.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik twee hapjes moest nemen om écht goed te proeven. Er zitten allerlei verschillende toppings op de reep maar in je mond komt het bijeen als één smaak: koffie. Well done Johnny, de naam van dit smaakje wordt in ieder geval al waargemaakt. Ik vind ook deze tweede reep een lekkere reep: de combinatie van melkchocolade met een koffiesmaak die tot je komt als knapperige biscuits, doet het goed.

Heel stiekem moet ik wel toegeven dat voor mij die eerste reep wel écht de winnaar hier is. Maar aan de andere kant: alle chocoladerepen van Johnny Doodle zijn winnaars.

Heb jij al een favoriete chocoladereep van Johnny?

De twee repen zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij Deen. Vanaf volgende week is Sweet & Salty Nuts verkrijgbaar bij Jumbo  en vanaf begin maart zijn beide smaakjes ook bij Plus te koop.

Advertenties

Een gedachte over “Review | Johnny Doodle Coffee Cookie Crumble & Sweet Salty Nuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s