Recept | Kerrieroomsoep

Zo heel voorzichtig wordt het toch echt wel een beetje winter in Nederland. En dat werd ook wel tijd. Het kwik blijft onder de nul graden en je oren vriezen eraf als je geen muts op doet. En ik blijf maar hopen dat we dit jaar eindelijk weer eens kunnen schaatsen. Tijd voor winterse kost! Nu denken de meesten dan meteen aan stamppot, maar what about soep? Even een frisse neus halen buiten en dan lekker opwarmen met soep. Kerrieroomsoep in dit geval.

Benodigdheden:

  • 2 aardappelen
  • ½ rode paprika
  • 2 worteltjes
  • 1 lenteuitje
  • ketjap manis
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels rijst
  • 100 ml kookroom
  • kruiden: kerriepoeder, paprikapoeder, zwarte peper, oregano

Was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe deze in een grote ketel met het bouillonblokje. Doe hier water bij zodat de aardappelblokjes ruim onder water staan. Doe het kerriepoeder erbij en breng aan de kook. Laat alles koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.

Draai dan het vuur uit en maal de aardappelblokjes helemaal fijn met een staafmixer (kan ook in de keukenmachine). Doe dan de ketjap, het paprikapoeder en de zwarte peper erbij. Als de soep nog erg dik is, doe er dan nog wat water bij. Als je de soep heel erg verdunt, wordt het een bijgerecht. Laat je de soep wat dikker, dient het als een volwaardige maaltijd (kan ik heel erg aanraden zo met deze kou!)

00020170104_154939

Snijd de overige groenten heel fijn en doe deze in de soep. Doe ook de kookroom er bij. Laat dit nog eventjes doorkoken en serveer de soep dan met wat oregano.

Wat is jouw favoriete winterkost?

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Kerrieroomsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s