Recept | Mexicaanse nacho’s

Toen ik in Byron Bay, Australië, was, bestelde ik in een Mexicaans restaurantje een schaal nacho’s. Die nacho’s, met onder andere guacamole en salsa, waren zó onwijs lekker. Driekwart jaar later ging ik zelf de uitdaging aan om een net zo lekkere schaal nacho’s te maken. Ik moet eerlijk zeggen dat dat best wel goed gelukt is!

Benodigdheden:

  • naturel nachochips
  • ½ avocado (voor de guacamole)
  • 2 eetlepels kidneybonen
  • 2 eetlepels mais
  • ½ (rode) paprika
  • ½ rode ui ( + ½ voor de guacamole)
  • ½ tomaat
  • ½ (rode) peper
  • geraspte kaas

De bereiding is eigenlijk heel makkelijk. Snijd de groenten fijn en laat de mais en bonen uitlekken. Maak de guacamole volgens dit recept. Doe dan de nacho’s op een bord of een ovenschaal en verdeel de groenten en guacamole over de nacho’s. Strooi tenslotte de geraspte kaas en de gesneden (rode) peper er overheen.

Zet het bord/de schaal ongeveer 10 à 15 minuten in een heteluchtoven van 180ºC. Met een gerecht als dit gaat de etiquette aan tafel overboord; eten met je handen is toegestaan (en nacho’s met mes en vork eten is ook een tikkeltje lastig!).

Smakelijk!

00020170104_124406

Advertenties

5 gedachtes over “Recept | Mexicaanse nacho’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s