Reisblog | Al etend door Sydney en Melbourne, Australië

Als je ergens maar een paar dagen of een weekje bent, is het vaak lastig om de échte leuke eettentjes te ontdekken. Vaak ga je dan maar naar het eerste restaurant dat je tegenkomt, of naar iets wat je al kent. Maar dat zijn niet altijd per se de leukste eettentjes.

Ik kreeg de afgelopen paar maanden dan ook regelmatig de vraag of ik nog tips had voor leuke (eet)plekjes in Australië. Met liefde neem ik jullie mee naar mijn favoriete plekjes in Sydney en Melbourne en leid je al etend door de twee steden in Australië.

Naughty Boy café – Princes Hill, Melbourne

In dit eetcafé kun je gaan voor een lekkere lunch of koffie met een gebakje, maar als foodie kom je daar éígenlijk niet voor. Dit eetcafé staat bekend om haar fantastische “Instashakes” en even zoeken op #naughtyboycafe zegt dan ook wel genoeg. Ik nam de chocopop shake met (let op!) popcorn, chocolade cake, witte chocolademousse én een rand van salted caramel. Onmogelijk om op een beschaafde manier op te eten, maar onwijs lekker. Zeker een bezoekje waard!

0000screenshot_2016-03-21-07-40-00-1

Je vindt Naughty Boy café op 499-501 Lygon Street. Je kunt daar het beste komen met een tram vanuit het centrum (of zoals ik: een flink half uurtje lopen!).

Pancakes on the Rocks – Sydney

Dit restaurant heeft pannenkoeken als basis voor de meeste gerechten. Ontbijt, lunch of diner: het kan allemaal. Het menu is ongelofelijk uitgebreid en een keuze maken lijkt dan ook onmogelijk. Ik koos uiteindelijk de Bananarama: pannenkoeken van botermelk met gegrilde banaan, butterscotch saus en vanille-ijs. Keihard genieten, maar je hebt wel voor drie dagen de buik vol! Ook dit is zeker het bezoeken waard.

00020160624_122903

Pancakes on the Rocks vindt je op acht locaties in Sydney. De restaurants in The Rocks (4 Hickson Road) en Darling Harbour (Shop 230 Harbourside Shopping Centre) liggen het meest centraal.

Soul Burger – Randwick, Sydney

Dit is een plantbased burgerrestaurant. De burger die ik had, de Chili Beef (met sla, tomaat, jalapeño, chilisaus, tomatensaus en aioli) was erg lekker, maar ik kan je vooral de frietjes aanraden! De frietjes worden speciaal gekruid en in bier gebakken en dat is echt superlekker (aldus iemand die geen bier lust!). Ook de zoete aardappelfrietjes zijn erg lekker. Grote aanrader!

Soul Burger is te vinden op 49 Perouse Road in Sydney. Er gaat een bus vanuit het Centraal Station die je vrijwel bijna bij de deur afzet. [Toevoeging: sinds kort is er ook een Soul Burger restaurant aan 111 Glebe Point Road in Sydney.]

Anita, La Mamma del Gelato – Broadway, Sydney

Mijn uitwisselingsmaatje van de universiteit vertelde mij dat dit de beste ijszaak van heel Sydney is. En dat kan ik volledig beamen. Niet alleen val je achterover van de smaken die de ijszaak biedt, die smaken zijn ook nog eens superlekker. Als je net binnen komt wandelen, staan ze al klaar met schepjes ijs om je te laten proeven.

000020160609_213425

Anita ligt aan Chippendale 28 op Broadway (op vijf minuutjes loopafstand van het Centraal Station) of aan 180 Campbell Parade in Bondi.

Badde Manors – Glebe, Sydney

Dit is een onwijs schattig (vegetarisch!) restaurantje aan de hoofdstraat van de wijk Glebe. Ik liep er iedere dag langs op weg van mijn huis naar de universiteit. Ik ben er meerdere malen geweest om te ontbijten en iedere keer was ik groot fan van het eten! Een keuze maken was weliswaar iedere keer lastig. Als ontbijt at ik eens een Pancake Stack met aardbeien, maple syrup en vanille-ijs; en een keer Eggs Florentine, gepocheerde eieren met hollandaise saus en babyspinazie, op een vega schijf van mais, feta en courgette. Su-per lekker! Vooral het ontbijt is een grote aanrader.

000badde-manors

00020160615_100846

Badde Manors is te vinden op 37 Glebe Point Road in Sydney. Vanuit Centraal Station stopt de bus vrijwel recht voor de deur. Je kunt er ook heen lopen, dat is zo’n 20 minuten vanuit het CS.

Foodie Market – The Rocks, Sydney

Iedere vrijdag is er in The Rocks een Foodie Market (van 9:00 tot 15:00). Af en toe is die markt ook ’s avonds, gecombineerd met andere leuke activiteiten zoals het Vivid Sydney lichtjesfestival. Er zijn een flink aantal kraampjes die uiteenlopende dingen verkopen: van geroosterde kastanjes tot cupcakes en van salades tot gerookt vlees. Ik kocht er een cannoli met een vulling van ricotta en chocolade. Heer-lijk! Ook al leuk om gewoon even doorheen te lopen en tevens de kraampjes met kleding, souvenirs en hebbedingetjes te bekijken.

000020160610_194329

De Foodie Market is te vinden op het Jack Mundey Place in The Rocks. Handig is om de trein te nemen naar Circular Quay en dan een klein stukje te lopen.

Queen Victoria Market – Melbourne

Midden in Melbourne is een plein waar het bijna altijd bruist van marktkooplui en mensen op zoek naar vers eten of souvenirs. Alleen al leuk om te bekijken, maar ook zeker de moeite waard om er iets te kopen. Fruit en groente koop je er bijvoorbeeld heel goedkoop. Heel toevallig liep ik tegen een kraampje met Hollandse poffertjes aan, die kon ik natuurlijk niet laten liggen!

000melbourne

De Queen Victoria Market vind je op 513 Elizabeth Street, Melbourne. Het marktplein ligt in de gratis tramzone, of het is slechts zeven minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Urban Wok – Darling Harbour, Sydney

Dit restaurant laat jou je eigen noodles samenstellen. Je kiest een soort noodles, groenten, een saus en vlees, vis of vega. Dit krijg je mee naar huis in een plastice noodlebox. Hier ben ik in een halfjaar denk ik wel bijna tien keer naar binnen gelopen. Echt heel erg lekker en slechts $10 (omgerekend ± €7,50) en je kunt er twee keer van eten. Eén van mijn favoriete eettentjes in Sydney! Tipje van mij: neem de spinazienoodles. You’ll thank me later.

000020160625_193054

Deze toffe noodlebar vind je in het Harbourside Shopping Centre, in Darling Harbour.

Oh, en ik heb jullie al eens eerder verteld over de speciale ijszaak N2 Extreme Gelato, de fantastische Max Brenner Chocolate Bar, donutzaak Doughnut Time en de Aziatische Spice Alley. Die zijn ook zéker een bezoekje waard.

Ben jij wel eens in Sydney of Melbourne geweest? Wat zijn jouw favoriete eettentjes? Laat het mij vooral ook weten als je één van deze leuke restaurantjes hebt bezocht! Liefs

Advertenties

3 gedachtes over “Reisblog | Al etend door Sydney en Melbourne, Australië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s