Recept | Romige wortelsoep

Als ik één ding mocht kiezen dat ik voor de rest van mijn leven zou moeten eten, was het soep. Een lekker licht soepje als je ziek bent, of een volle winterse maaltijdsoep. Soep is al-tijd goed. Mijn favoriete soep is verse tomatensoep, maar ook kerriesoep, pompoensoep, preisoep of groentesoep gaan er wel in. En nu heb ik dus wortelsoep ontdekt en die is echt heel erg lekker. Zonde om niet te delen!

Benodigdheden (voor 8 kleine of 5 grote schaaltjes):

  • 400 g wortels
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 witte ui
  • 1 tomaat
  • ketjap manis
  • 400 ml kokosmelk
  • kruiden: peterselie en zwarte peper

Was en snijd de wortels, tomaat, bleekselderij en witte ui. Doe dit in een grote ketel en doe er water bij, zodat de groenten net onder water staan. Doe de blokjes groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Doe dan de ketjap en de kokosmelk erbij. Laat de groenten koken totdat ze helemaal gaar zijn.

00020161219_113625

Zet het vuur laag en maal de soep dan met een staafmixer fijn. Doe tenslotte de peterselie en de zwarte peper erbij en doe eventueel nog wat water erbij, als de soep te dik is. Dien de soep op met wat bieslook of waterkers. Smakelijk!

00020161219_113745

Wat is jouw favoriete soep? Liefs!

Advertenties

Een gedachte over “Recept | Romige wortelsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s