Recept | Guacamole

Guacamole is echt ontzettend lekker. Bij tortilla’s, nacho’s gewoon op een sneetje brood. In Australië ging ik wel eens buiten de deur ontbijten en dat was meestal brood met guacamole en tomaat. Jum! En guacamole is dus heel makkelijk zelf te maken!

Benodigdheden (voor één schaaltje):

  • 2 avocado’s
  • ½ rode ui
  • citroensap
  • zwarte peper
  • peterselie

Het belangrijkste is eigenlijk dat de avocado’s eetrijp zijn. Dit kun je gewoon aan de avocado voelen: als de avocado nog helemaal hard is, is ‘ie nog niet rijp. Als de avocado een beetje zacht is, dan is ‘ie precies goed.

00020161219_111756

Snijd de avocado’s in tweeën en haal de pit eruit. Schep het groene met een lepel uit de schil en doe dit in een kommetje. Snipper de rode ui fijn en doe deze met het citroensap, de peterselie en de zwarte peper bij de avocado. Prak deze met een vork fijn.

00020161219_112929

Dat was het al! Makkelijk hè? Hoe eet jij guacamole het liefst?

Advertenties

4 gedachtes over “Recept | Guacamole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s