Recept | Kaneelrolletjes

Soms heb je van die zondagen, dat niets hoeft en je dus lekker met een boek onder een dekentje kunt kruipen. Iets lekkers erbij zou fijn zijn, maar je hebt geen zin om urenlang in de keuken te staan. Dan zijn kaneelrolletjes de perfécte oplossing. Snel klaar, je hebt maar drie ingrediënten nodig én ze zijn heel erg lekker.

Benodigdheden (voor 12 kaneelrolletjes):

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • kaneel
  • bruine basterdsuiker

‘Plak’ twee bladerdeegplakjes aan elkaar door ze een beetje aan te duwen. Bestrooi de plakjes met kaneel en daarna met bruine basterdsuiker.

20161127_120831

20161127_120859

Rol de twee aan-elkaar-geplakte plakjes bladerdeeg dan tot een rolletje. Mocht je wat groter kaneelrolletjes willen, kies er dan voor om er nog een of twee extra plakjes bladerdeeg aan vast te plakken. Hoe dikker de rol, hoe groter de kaneelrolletjes uiteindelijk.

20161127_121252

Als je allebei de rolletjes opgerold hebt, snijd je deze in stukken. Ik heb van allebei de rolletjes 6 stukken gemaakt, maar ook hier kun je natuurlijk zelf de dikte van de kaneelrolletjes bepalen.

Je kunt de rolletjes bakken in een cupcake bakblik, maar je kunt ze ook gewoon los op een ovenplaat leggen. Strooi op de bovenkant eventueel nog een klein beetje extra kaneel en bruine basterdsuiker (I mean: no such thing as too much cinnamon or sugar!).

20161127_122207

Bak de kaneelrolletjes een kwartiertje op 210°C. Laat ze daarna even afkoelen maar wacht vooral niet té lang, want kaneelrolletjes zijn érg lekker als ze nog warm zijn.

En voor de oplettenden onder ons: ja, op de foto staan maar 11 kaneelrolletjes. Dat komt omdat mijn vader er al één had opgegeten haha!

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Kaneelrolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s