Review | Johnny Doodle Fudge Brownie, Dark Salty Fudge & White Speculoos

Johnny Doodle is relatief nieuw. Het merk heeft op moment van schrijven vier soorten fudge en acht soorten chocolade. Maar niet zomaar fudge en chocolade: “eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking én een mooi verhaal”, schrijven ze zelf. En daar ben ik het volledig mee eens.

Het merk kreeg veel bekendheid toen ik in Australië zat en ik zat dus al die tijd kwijlend naar m’n scherm te kijken hoe jullie van die chocoladerepen aan het genieten waren. Inmiddels ben ik alweer zo’n vier maanden terug en heb ik de chocoladerepen (ondanks meerdere staar-en-kwijlmomentjes in de supermarkt) nog stééds niet geprobeerd. Hoog tijd om drie van hun chocoladerepen te testen.

00020161204_120504

Allereerst: ja, de chocoladerepen hebben een onwijs leuke verpakking! Met kreten als ‘Are you out of your fudge?‘, ‘Get your fudge together’ en  ‘Look, I am your dark vader’ scoort Johnny Doodle voor de verpakking in ieder geval al een dikke tien.

0020161204_121303

0020161204_121429

Daarnaast ook nog een dikke yay voor het feit dat alle fudge én chocoladerepen vegetarisch zijn!

0020161204_122100

0020161204_122128

Het uitpakken van de chocoladerepen was stiekem al een feestje. Wat zien ze er leuk uit zeg! Genoeg staan te kwijlen, tijd om ze te proeven.

Dark Salty Fudge

0020161204_121834

0020161204_121853

Ik ben doorgaans absoluut geen liefhebber van pure chocolade. De Dark Salty Fudge chocoladereep is niet extreem puur (52% cacao) en ik vond ‘m dan ook erg lekker. Van het salty proefde ik niet zoveel, maar de fudge is zeker lekker. Vooral de combinatie van fudge en chocolade, iets wat ik in mijn hoofd niet meteen samen zou zien, verraste me. Goede reep, Johnny Doodle!

Milk Fudge & Brownie

0020161204_122018

0020161204_122027

Melkchocolade, mijn favoriet. En dan ook nog met karamelfudge én browniechunks?! Dat kan toch niet misgaan?

Deze chocoladereep combineert romige melkchocolade met chewy karamelfudge en browniechunks. En dat is dus echt e-norm lekker. Op het eerste gezicht misschien een gekke combinatie, maar als je deze chocoladereep hebt geproefd, denk je daar wel anders over. Ik vind deze reep echt bizar lekker.

White Speculoos

0020161204_121638

0020161204_121650

Ook witte chocolade is doorgaans niet mijn favoriet, maar de speculoos heeft me helemaal overgehaald. De kruidige stukjes speculoos zijn lekker crunchy, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet proef wat de stukjes eigenlijk zijn. In z’n geheel is de reep wel oké: romige chocolade met een crunchy twist. Lekker, maar zeker niet mijn favoriet.

0020161204_122410

Conclusie: zowel Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie en White Speculoos zijn he-le-maal goedgekeurd. Mijn favoriet steekt stiekem toch wel met kop en schouders er bovenuit: melkchocolade met karamelfudge en browniechuncks.

Johnny Doodle, wat mij betreft mogen er nog wel meer chocoladerepen met eigenwijze smaakjes op de markt komen. Wat dachten jullie van melkchocolade met (vegan!) marshmallows of pure chocolade met amandel en fudge?

En om nog even terug te komen op dat “mooi verhaal”, de cacaobonen die Johnny Doodle koopt, komen rechtstreeks van de cacaoboom af. Zo heeft Johnny Doodle controle over het hele proces: van cacaoboon tot chocoladereep. Per verkochte reep gaat tien cent naar de Ghanese cacaoboeren. Daarnaast zorgt Johnny Doodle dat die cacaoboeren krijgen wat zij nodig hebben: van rubberlaarzen en kruiwagens tot medische voorzieningen en onderwijs. Niet alleen heerlijke chocolade, maar ook eerlijke chocolade dus.

Johnny, I’m in love.

De fudge van Johnny Doodle is verkrijgbaar bij Albert Heijn en PLUS (en Kruidvat heeft soms ook een goede aanbieding!). De chocoladerepen zijn verkrijgbaar bij DEEN, JUMBO, Albert Heijn, Agrimarkt en Hoogvliet.

Advertenties

5 gedachtes over “Review | Johnny Doodle Fudge Brownie, Dark Salty Fudge & White Speculoos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s