Review | Van Delft pepernoten – stroopwafel & karamel zeezout

Vorig jaar ontdekte ik Van Delft, de pepernotenfabriek. Toen ik weken later eindelijk besloot dat 4 euro tóch niet te duur was voor een zak pepernoten, waren alle ‘bijzondere’ smaakjes natuurlijk al uitverkocht. Zo ongeveer het enige wat toen nog over was, was een zak yoghurtpepernoten. Lekker, maar niets speciaals aangezien je die ook gewoon bij de Appie of Jumbo kunt kopen.

20161105_131450

Toen ik begin november in de buurt van een Van Delft-winkel was, was de vraag niet óf ik pepernoten zou kopen, maar hoevéél pepernoten ik zou kopen. Na een aantal smaakjes geproefd te hebben, koos ik voor de Stroopwafel pepernoten en de Salted Caramel pepernoten. Hieronder kun je lezen wat ik ervan vond.

Stroopwafel pepernoten

Eerlijk is eerlijk, je moet goed proeven. De stroopwafelsmaak is niet overheersend, maar zeker wel aanwezig. En wat een heerlijke combinatie met de smaak van pepernoot! Heel misschien heb ik dan ook de halve zak stroopwafelpepernoten ineens opgegeten. Súperlekkere combinatie als je het mij vraagt!

20161105_131033

Karamel Zeezout pepernoten

Ook hier komt de smaak, tegen alle verwachtingen in, erg goed over. De pepernoot proeft vooral naar karamel en na een paar seconden proef je heel goed de korreltjes zeezout. Deze pepernoten zijn érg lekker, maar als je het mij vraagt niet geschikt voor een avondje bingewatchen. Wat dus eigenlijk ook weer goed is omdat ik dan niet in één keer voor €4 aan pepernoten naar binnen werk.

20161105_131307

Eén ding is zeker: volgend jaar zo rond september/oktober trek ik weer een sprintje naar een pepernotenwinkel van Van Delft. Ik ben helemaal fan hoor! En zeg nou, Van Delft, kunnen jullie volgend jaar niet een zak maken waar van alle smaakjes er een paar in zitten? Dat lijkt me nou een fantastisch idee.

Van Delft Pepernotenfabriek (pop-up stores) vind je onder andere in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Maastricht, Groningen en Amsterdam.

Advertenties

4 gedachtes over “Review | Van Delft pepernoten – stroopwafel & karamel zeezout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s