Review | Unox Vegetarische Gehacktballetjes

Onlangs (op 1 oktober, wereld vegetariër dag) kwamen Unox en De Vegetarische Slager met iets nieuws: vegetarische gehaktballetjes in satésaus. Hoera! Als vegetariër was ik natuurlijk erg benieuwd en al snel lagen de gehacktballetjes op mijn bord. Ik vond het vooral leuk om een vegetarisch product van Unox te zien, een merk dat toch eigenlijk wel vooral bekend staat om haar rook- en knakworsten.

Allereerst moet ik zeggen dat ik niet houd van vegetarische producten die de smaak en structuur van vlees hebben. Hier was ik dus wel een beetje bang voor, ik was namelijk niet op zoek naar een smaakbeleving van ‘echte’ gehaktballen.  Ik ben wel érg fan van satésaus dus ik stond te springen om dit te proberen!

Ik combineerde de gehacktballetjes in satésaus met bami goreng en cassave kroepoek.

unox20161007_180642

unox20161007_180756

Eén zak bevat 400 gram, maar het grootste deel bestaat uit de satésaus. Er zitten 10 (redelijk grote) balletjes in de zak. De balletjes zijn erg makkelijk te bereiden, je kunt ze gewoon in de pan opwarmen. Ik heb ze, alvorens op te warmen, doormidden gesneden zodat ze wat ‘handelbaarder’ zouden zijn. Van één zak kun je 2 à 3 keer eten, als je het ergens bij eet.

De structuur van de gehacktballetjes is zeer fijn, niet zoals ‘echte’ gehaktballen. Hier was ik erg blij mee! De satésaus is licht pittig en echt enorm lekker! De gehacktballetjes zelf vind ik oké, maar niet héél bijzonder. De smaak komt echt vooral van de satésaus, niet van de balletjes zelf, wat ik eigenlijk wel jammer vind.

Er hangt overigens ook een flink prijskaartje aan, €3,50 voor één zak. Ik vond vooral de satésaus erg lekker en ik had eigenlijk meer van de gehacktballetjes zelf verwacht.

Lekker voor een keer, maar niet superspeciaal als je het mij vraagt! Ze zijn wél het proberen waard! Hebben jullie de vegetarische gehacktballetjes al uitgeprobeerd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s