Hotspot | Zin in Zoet bij Bagels & Beans

Ik was sowieso al heel erg fan van de bagels bij Bagels & Beans, maar onlangs ontdekte ik dat zij ook een soort high tea op de kaart hebben staan: Zin in Zoet. Dit is een bord met zoetigheden, maar de thee (of andere drankjes) moet je los erbij bestellen. Zowel mijn moeder en ik waren erg enthousiast dus ik vertel jullie er graag iets over!

bb20161002_143751

De Zin in Zoet is een high tea-idee voor twee personen. Je krijgt een schaal met een kaneel-rozijn bagel, een brownie, cheesecake, een appel-kaneel muffin, dadeltaart en twee schaaltjes aardbeienjam en cream cheese. Hierbij bestelden we een koffie met een scheutje karamel en een ijskoffie (ik blijf het herfstweer nog even ontkennen hoor!).

bb20161002_143809

bb20161002_143813

We begonnen met de bagel. Die was nog warm en rook onwijs lekker. De bagel was – zoals ik ook wel van Bagels & Beans gewend ben – enorm lekker. Nog warm, met een lichte bite maar niet té hard gebakken. Ook de combinatie met de aardbeienjam en het cream cheese smeersel was erg lekker!

Rustig gingen we verder met de cheesecake. Het bleek een lemon cheesecake met een friszoete smaak, erg lekker! Ik was vooral erg fan van de bodem, want de cheeselaag bleek een beetje plakkerig.

bb20161002_144615

Vervolgens begonnen we aan de dadeltaart. Ik moet eerlijk zeggen dat deze er niet súperlekker uitzag, maar de smaak was werkelijk fan-tas-tisch! Zowel mijn moeder als ik konden de ingrediënten niet helemaal thuiswijzen maar het smaakte zo goed. Gezoet, naar de dadels, met een lekkere bite van vermoedelijk onder andere walnoten. Mocht je ooit voor koffie met gebak naar Bagels & Beans gaan, vraag dan even of ze dadeltaart hebben!

bb20161002_144919

Daarna waagden we ons aan de appel-kaneel muffin. Deze was erg luchtig en viel daarom licht op de maag, wat zo tussen al het ‘zware gebak’ wel fijn was. De stukjes appel maakten de muffin lekker fris. Geen spektakelstuk, maar wel gewoon een lekkere smaak!

Tenslotte kwamen we bij de brownie. Die was zoals een brownie  naar mijn mening hoort te zijn: zoet, chocolade-achtig en een klein beetje smeuïg. En dan met een lekker gebakken bovenkant, met nootjes erin.. Onwijs, onwijs lekker!

bb20161002_150905

Ik zat inmiddels zó ontzettend vol (misschien dat een halve liter ijskoffie ook niet het slimste idee was bij een high tea). Ik hield dan ook een stukje brownie en een stukje dadeltaart over, wat ik in een leuk doosje mee naar huis kreeg.

Mijn mening? De schaal vol lekkers is écht wel een aanrader. Zeker voor de prijs (€14,90 voor twee personen) zou ik jullie allemaal eens aanraden om een gezellig en lekker middagje door te brengen bij Bagels & Beans! Ik ben sowieso al heel erg fan van de keten: de menukaart is fantastisch, ze hebben er veel vegetarische opties en de sfeer is er superleuk! Zelfs de tafel, stoelen, bordjes en koffiekopjes zijn er leuk. Wat ik een beetje miste, was het hartige gedeelte (gôh Lindy, Zin in Zoet) van een high tea. Maar al met al zou ik dit bord vol zoetigheden zeker aanraden!

Heb jij Zin in Zoet wel eens geprobeerd? Wat is jouw favoriete hotspot voor een high tea?

Advertenties

3 gedachtes over “Hotspot | Zin in Zoet bij Bagels & Beans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s